Jeg har fået lavet lidt småting færdige over de sidste (mange) uger – de store projekter rykker ikke rigtigt. Dog vil jeg skynde mig med så’en lidt skadefro i stemmen at tilføje, at babytæppet sørme er færdigt. Det bliver brugt flittigt, og hvordan var det lige, vi har kunnet undvære sådan et?! Billede må følge i næste indlæg – kameraet er løbet tør for strøm og vil ikke aflevere billeder lige nu.

sokkerEllers har jeg strikket……….ta-da………strømper – der blev I overraskede, hva’?? 2 par strømper hhv. Opal Hundertwasser og Opal Petticoat. Strømperne til højre er til Rasmus – garnet kan jeg ikke huske, hvor jeg har købt, men bemærk lige teksten på banderolen. Det må da være de perfekte strømper til en 11-årig præ-teenager, som absolut ikke kan se nogen fidus i at skifte sit tøj.

Der er blevet spundet lidt – og her mener jeg virkelig lidt. Det er kun blevet til en enkelt spole, for den anden havde jeg spundet, inden jeg fødte Sofie. Det er en blanding af silke og merino, og farven er hjemmekomponeret.

Så har jeg da fået mig en ny taske, som jeg er mere end glad for. Den er tilpas stor til, jeg kan have min pung, mobiltelefon, nøgler, strømpestrik, papirlommetørklæder og andre uundværlige ting i den, og jeg kan tilmed lige snige Jakobs madkasse derned, når vi skal med bussen om morgenen. Den er strikket i eVilla og efterfølgende valket i maskinen, og jeg kunne godt føle mig fristet til at strikke en enkelt eller to mere i en af de flerfarvede varianter.

Helles garnApropos selvkomponerede farver, så har jeg været lidt i gang igen (det er godt nok ved at være en månedstid siden, men alligevel). Det her er 100 g Opal, der nu bor i Jylland, og som tilsyneladende har glædet modtageren.  Jeg er også selv lidt lun på farvekombinationen, så måske den skal afprøves igen.

Jeg skulle også "lige" afprøve en ny farveteknik – afledt af dovenskab. Når der skal farves strømpegarn, laver jeg det som regel om til bundter, og det giver altså lange arme, skulle jeg hilse at sige. "Ahhh", tænkte jeg, "man må da kunne farve direkte på et nøgle". Det kunne man godt, men jeg lærte to ting:

1. Man kan IKKE tørre et helt garnnøgle i tørretumbleren – heller ikke selvom man lægger det i et vaskenet

2. Tjek en ekstra gang, om der er væde nok ved, når du sætter et nøgle garn i mikroovnen for at fiksere farven – det stinker rigtig, rigtig……..RIGTIG fælt, når der pludselig står røg op gennem microfilmen.

tørretumbler-garnbrændt garn

 Det var i øvrigt også dagen, hvor jeg lige tjekkede, hvor meget 1 kg ris fylder, når de ligger spredt udover hele køkkengulvet (jeg bliver altså aldrig gode venner med Nettos såkaldte "genlukposer" med ris !!). Og det var også dagen, hvor jeg lige sad og hæftede ender…….troede jeg; jeg havde bare ikke lige hæftet den ende, jeg valgte at klippe af. Det er lige til en gang kvajebajere….

 

0 Responses to Kvajebajer….

 1. Ulla says:

  Skål :party:
  Deosokker, den har jeg ikke set før. Det minder mig om ungdoms TV for mange år siden, hvor der var en vaskepulverreklame sketch, det startede med at der komm enzymer i og sådan blev det vildere og vildere. Til sidst enten dem med, at man bare fodrede familien vaskepulver til morgenmad for at vaske tøj :laugh:
  Nu ved jeg hvordan, jeg ikke skal farve strømpegarn og ved nu, at eddike er nødvendig :breake:

 2. Mette says:

  Dit fine hjemmefarvede strømpegarn ligner til forveksling den farvekombination, jeg også ramte på et tidspunkt. Den er altid vellykket. Ja, Tina, vi lærer hele tiden af vores fejl. Vi farver fortsat i bundter, ikk’?! kærligst Mette

 3. Ulla says:

  Hold da k*ft hvor kan jeg ikke stave efter kl 21…. Nå men sketchen begyndte med, at vaskepulver fik tilføjet enzymer og senere andre sjove ting. Tilsidst skulle man bare fodre familien vaskepulver til morgenmad. Måske noget du kunne bruge?

 4. britt says:

  Kære Tina,
  Hvor dejligt at høre fra dig (og ikke mindst se dig) igen!! Er det ikke skønt som livet indeholder pudsigheder man også lige må tackle ;-)
  De der risposer har jeg løsningen på: køb de der poselukkerklemmer (fås billigt i IKEA) og sæt en stor en på risposen. Det virker!
  Knus,
  Britt

 5. Sanne B. says:

  Aaahhhh, you are human after all….:lol:
  Skøn dag du har haft dig dér hva’. Den med enderne har jeg også lavet engang.
  Skal vi snart ses?
  knus
  Sanne B

 6. Dorte says:

  Ih, hvor når du altså at eksperimentere med meget sjovt.

  Og tak fordi du “tør” dele dine kvajerier med os andre, så vi ikke kaster os ud i samme “tåbelige” forsøg …. selvom jeg nu ikke helt kan sige mig fri for evt en dag at tro, at NETOP jeg alligevel vil kunne tørre et garnnøgle i tumbleren …. nogengange lærer man ikke så godt af andres erfaringer.
  kh Dorte

 7. Linda says:

  Haha, deosokker….mja, kunne man få deodynen der renser dig mens du sover,stod den højt på min 10-åriges ønskeseddel ;o) Tak for sidst i øvrigt, utroligt at vi kom derfra uden garn!
  knus
  Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.