Endelig langt om længe – har jeg fået sat mig lidt til rokken. Udover det har irriteret mig, jeg ikke har fået gjort så meget ved spinderiet, så har jeg fundet ud af, at hvis jeg lige "kører" en tur på rokken med først det ene ben og så det andet ben henad aftentide, så kan jeg faktisk stort set holde mine natlige lægkramper for døren, så nu tjener spinderiet et dobbelt  formål. Nu skal jeg bare have fundet et fif, der kan gøre det af med de natlige tisseture ;o)

Jeg har fået spundet godt og vel 100 g af min orange merino, og efter et par strikkeprøver er jeg nået frem til, at mit Latifa skal være ensfarvet orange i bunden og med flæser i Opal Habbengut. Det petroleumsfarvede merino, jeg spandt, har jeg foræret væk – temmelig grænseoverskridende for mig. Jeg synes stadig, jeg er så ny udi spinderiet, at jeg var meget i tvivl, om jeg kunne være bekendt at forære det væk – men nu har jeg gjort det…..Latifa start.JPG

Det er en helt speciel fornemmelse at strikke af garn, man selv har spundet……Jeg har nu fået det luksusproblem, at jeg synes, jeg spinder lidt for tyndt, så enten skal jeg øve mig på at spinde lidt tykkere (og det er svært), eller også skal jeg ud i at tvinde af 3 tråde (bare tanken om at skulle spinde en ekstra spole, før jeg har brugbart garn, kan tage pippet helt fra mig), eller måske jeg skal kaste mig ud i Navaho-tvinding, som giver 3-trådet garn spundet ud fra kun én spole…….

Multifarvet.JPGNu er jeg begyndt at spinde multifarvet merino. Jeg kan desværre ikke selv tage æren for de flotte farver – fibrene er indfarvet af Karin Hørkilde/KH Tekstildesign. Jeg har spundet den første spolefuld med 100 g på, og nu sidder spole nummer 2 på rokken. Jeg er MEGET spændt på at se, hvordan det kommer til at se ud, når det bliver tvundet. Tanken er, det skal blive til et Clapotis-tørklæde, men det skal ikke være helt så bredt som originalmodellen.

I går gik det meste af dagen med at stryge. Jeg HADER at stryge. Når jeg så endelig får taget mig sammen til det, så føler hele familien, de har fået nyt tøj – og det skal selvfølglig bruges, så om 14 dage ligger det hele i strygekurven igen…..

Jeg var til strik-in hos Sanne i søndags. Det blev afholdt i Amager Striks lokaler, så jeg faldt selvfølgelig i og købte lidt garn. Som visse andre faldt jeg for denne bolero; jeg strikker den bare i turkis.

Ellers er jeg lige ved at have strikket mit grønne babyalpaca-bestillingssjal færdigt, men det ligner, jeg ved ikke hvad, når det sidder på pinden, så I skal slippe for et billede. Forhåbentlig bliver det noget bedre, når det er blevet blokket. Jeg er vist også kommet til at starte på et par sokker i Opal silke – NU skulle det afprøves. Jeg er ikke specielt glad for at strikke i silkegarner, men resultatet bliver lækkert, og det er jo det, der tæller.

 

0 Responses to Lul lul rokken går

 1. Linda says:

  Jeg er imponeret over det der spinderi – hvor lang tid tager det at lave 50 g garn? Yes, en til der også hader at stryge, hurra! Min mand er skidego’ til at stryge skjorter, han har fået lov til at øve sig en del ;o)
  kh Linda

 2. Ulla says:

  Navajo, siger den dovne spinder :-)
  - farvene bliver mere mudrede, hvis du laver totrådet.
  hvor ser latifa flot ud.
  Mht til mere på spolerne og ekstra vægt, det synes jeg ikke, for kuglelejerne i den rok er meget bedre end de ikke-eksisterende på min ashford.

 3. britt says:

  Du er da lidt af en spindeørn, syns jeg!! Ser ret godt ud.
  Stryge – jeg storhader det – sidste gang kedede jeg mig så meget at jeg faktisk fik en genial ide undervejs. Sker det hver gang ender jeg med at elske at stryge……mon dog….
  KH,
  Britt

 4. Vivian says:

  *Stryge* ???? Mit tøj må dælme lære at blive voksent og klare sig uden ;-)

  Latifa er bare smukt!!

  Knus Viv

 5. Mette says:

  Ja, jeg siger som Viv, stryge….?! Jeg synes da selv, at jeg er rimelig pæn i tøjet, selvom jeg aldrig stryger. Kun når jeg syr patchwork….. Min mand kunne ikke drømme om, at jeg skulle stryge hans tøj. Ikke fordi jeg ikke kunne det godt nok, men det ville urimeligt, mener han. Forrygende, friskt Latifa! Det kan du godt være stolt af, lige som det hjemmespundne garn, som du forærede væk!! knus Mette

 6. Sanne B. says:

  Som den lykkelige modtager af det meget fint indpakkede petroleumsfarvede hjemmespind, kan jeg kun sige en ting: Jegervildmeddetjegervildmeddetjegervildmeddet…….! Elsker farven, strukturen, blødheden.
  Jeg ved det skal ende sine dage som luksuriøs halsklud, men har bare ikke fundet en værdig opskrift endnu – overvejer at investere i Scarf Style, den højt besungne bog, må da indeholde lige præcis den rette opskrift .
  Glæder mig til vi ses igen.
  knus
  Sanne B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.