Først og fremmest tusind mange tak for alle jeres lykønskninger og søde kommentarer ang. vores lille 5′er. Jeg kan rapportere, at det er en særdeles livlig en af slagsen – hvorfor skal sådan "nogen" altid bumpe mest rundt, når man selv tror, man skal sove?! Jeg selv har det i det store hele fint, men sammen med varmen kom vandet i hænder og fødder, men så længe jeg kan holde på strikkepindene, går det vel….Plukveerne har også holdt deres indtog.

Kønnet er ukendt (indtil videre i hvert fald). Jeg er blevet "misdannelsesscannet" (både mor og barn var ok, ha-ha), og jordemoderen mente, hun måske vist nok kunne se "noget", der stak ud i vandet, men hun ville ikke love noget. Jeg ved ikke helt, hvor meget man skal stole på de scanninger – der er jo nogen, der oplever, tappen falder af undervejs. Vi har selv oplevet en tap, der lige pludselig (hmmmm) var vokset ud; vi havde fået at vide, at Jakob var en pige. Hold op, hvor kan man tage fejl – han er bare så meget DRENG, man kan være. Det er helt skræmmende at tænke på, at en ny Jakob kan være undervejs….;o))

Så har den vilde jagt gået for at få opstøvet noget ventetøj, der ikke koster en halv bondegård. Jeg har forsøgt mig lidt ved symaskinen………..det behøver vi ikke tale mere om. Et par hvide sommerbukser i str. 40, og selvom jeg ventede trillinger og var drægtig lige så lang tid som en elefant, kommer de aldrig til at passe – de er bare MEGA-GIGA-STORE…..!! Der må være et eller andet galt med det snitmønster……Men jeg har fået mig nogle "fikse" trusser. Jeg havde glemt (fortrængt??), hvad vente-underhylere koster, men nu udgør Tøj og Skos trusser str. 48 og model maxi til en 10′er parret min underbeklædning de næste 3-4 mdr. Så sparer jeg også undertrøjen….;o) – de dækker fint begge dele.

Apropos ventetøj, så blev Føtex i Hillerød også afsøgt undervejs under en bytur med min søster. Da vi ikke umiddelbart kunne lokalisere noget ventetøj, spurgte min søster en ekspedient: "Har I ventetøj?" (et ret simpelt spørgsmål, kunne man synes….). Ekspedienten: "Til damer eller til mænd?" – den lader vi lige stå et øjeblik. Da min søster halvt hulkende af grin, fik fremstammet, at det var til damer, fik vi at vide, at "Nej, det førte de ikke". Der er trods alt grænser for, hvor langt ligestillingen er nået.

Blomster.JPGNok babysnak i denne omgange…se lige en flot buket tulipaner, jeg har fået af mine piger. Dem har de selv hjembragt på vej hjem fra fritidshjemmet forleden…..og lad os sige det sådan: de går hverken med penge eller passerer en blomsterhandler på vejen. De havde "fundet" dem undervejs og synes åbenbart, deres mor skulle have en buket blomster. Pigerne har ikke været på rov i en have, men de går gennem nogle gårdhavehuse, hvor der står tulipaner langs endevæggen. Nu har vi fået os en lille snak om, hvilke blomster man må plukke. Men det er jo som bekendt tanken, der tæller, ikke?

I går var det mors dag, som de fleste nok ved. Det er ikke noget, vi gør særligt meget ud af her i huset, men Louise synes åbenbart, jeg skulle have noget. Hun kom med en lille kurvert, der indeholdt nedenståendemors dag.JPG

Hun er 5 år gammel og vild med at skrive for tiden. Men det bedste af det hele var den bemærkning, der fulgte kuverten: "Pengene er til dig, så kan du købe noget, du ønsker dig".  Det er tanken, der tæller…..(gentager jeg mig selv??)

Nå for pokker – det er en strikkeblog, det her, så lidt strik bliver der også plads til (også så I ikke tror, jeg bare går og fiser den af). Jeg har strikket 2 sjaler, som skulle bruges som gave. Louise er stoppet i børnehaven og startet fuld tid på fritidshjem, så hendes yndlingspædagoger i børnehaven skulle have en afskedsgave. Louises børnehavetid har ikke været helt ukompliceret, så jeg syntes, de skulle have noget andet end den sædvanlige flaske rødvin, så det blev til sjaler

Ullas sjal.JPG

Det her er strikket af babyalpaca fra BC Garn. Opskriften er et sammensurium af flere opskrifter.

Sjalet nede under er strikket af kidmohair ligeledes fra BC Garn, og opskriften er "Ene’s scarf" fra bogen "Scarf Style".

Annas sjal.JPG

Lige nu sidder der (sørme) et sjal på pindene, denne gang et trekantet sjal i edderkoppemønster i grøn babyalpaca; det er et bestillingsarbejde. Bagefter er det meningen, jeg skal have et selv i originalgarnet i lyseblåt, men nu skal det grønne laves først.

Sokker kan man jo aldrig få for mange af, så jeg er gået i gang med et par "love knot-sokker" fra Sokkeklubben sidste år i en af de nye farver – tilfældigvis min yndlingspink – i COOPs strømpegarn. Jeg har tidligere strikket et par i lysebrune, og jeg er bare så glad for de sokker.

Pink coop sok.JPG

Nu vil jeg bevæge mig ud i køkkenet og tage et franskbrød ud af ovnen. Ganske smart at finde ud af, der mangler brød til i morgen tidlig for derefter at glemme, jeg har sat dej til hævning. Nu er det endt med at blive et midnats-show i stedet…..

 

0 Responses to Det er tanken, der tæller

 1. Mette says:

  Jeg er så imponeret over alle de gaver, du gaver får lavet. Sødt brev! Det er tanken, der tæller…. k.h. Mette

 2. Bettina says:

  Et tip: Genbrugsbutikker kan ofte have godt, ikke ret brugt, ventetøj til ingen penge. Ellers, hvis du er til kjoler, er det jo den gode sæson at være gravid i, for de løse kjoler kan jo både bruges nu og senere (hvis ikke lige har i tankerne, at man i visse kjole-modellerr godt KAN ligne et telt *s*). Og er der brug for strømpebukser, kan man jo ofte “bare” vende dem om og bruge bagsiden som mavestykke, men det ved du sikkert allerede. :grin:

 3. Vivian says:

  Ha ha ha, “til damer eller til mænd” – jamen altså man skal høre meget.’

  Som vanligt er jeg ganske imponeret over din produktivitet (ja… sådan i mere end én forstand, men det ved du jo) ;-)))

  KH Vivian

 4. britt says:

  Sikke en ekspedient – måske en anelse distræt…..
  Tina, du er nu lidt for god til at forkæle andre. Sjaler i gave til børnehavepædagogerne…..aaaaarrrrrrttsssååååå! De må virkelig være noget særligt!
  Og hvor er dine unger altså søde!! Tja, her i huset havde vi travlt med at slå teltlejr op i søndags, så morsdag blev glemt – huuuuuuuulk!
  Knus,
  Britt

 5. Linda says:

  Jamen…hvis hun spørger om det er til mænd eller damer, og de derpå ikke fører ventetøj til kvinder – så må de jo gøre det til mænd?! model øl-vom? Sikke nogle søde og betænksomme piger du har og hvor får du da meget fra pindene!
  kh Linda

 6. Randi says:

  Hehe…den var altså god med vente tøj til mænd eller kvinder…kom til at tænke på det hypnose program der kører på TvDanmark eller Kanal 5 (kan ikke kende forskel på dem). I sidste uge hypnotiserede de en mand til at tro han var gravid…så måske engang ;o)

  Min “slemme” eksamen er ovre på onsdag…og så ligger sommeren åben for garnfarvning :o)

  Og sikke en strikke produktion…jeg er dybt imponeret :o)

  Knus
  Randi

 7. Ditte says:

  Hello Tina.
  Er børn ikke bare de skønneste?
  Kom til at tænke på dengang min niece havde fundet en flot buket blomster til sin mor. Den var vildt flot. “Jamen den lå bare lige der på græsplænen!!!”
  Den havde den unge dame fundet på de ukendtes grav, på nærmeste kirkegård.
  Ps. Flotte sjaler, til pædagogerne.
  Knus Ditte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.