Der var lige noget med en 4′er-meme, jeg "skyldte"…..

4 jobs jeg har haft

Bagerjomfru – som en del andre piger fra min årgang startede jeg mit arbejdsliv hos den lokale bager. Det meste af tiden var jeg glad for jobbet (og ikke mindst de gratis kager og brød), men det var også en lidt blandet fornøjelse at stå som 16-17 årig og have ansvaret for en butik, da jeg blev "gammel" i gårde. Og så fik jeg sørme 2 kroner mere i timen end de andre piger, fordi jeg tog ansvar – men jeg måtte ikke sige det til de andre…..

Musepasser – jow, den er god nok. Jeg passede små hvide laboratoriemus hos et medicinalfirma og udførte andre småopgaver i forbindelse med deres forskning (altså ikke musenes forskning – de ansattes). Det var mens, jeg læste på Landbohøjskolen, og jeg kunne godt lide stemningen og at snuse til forskermiljøet.

Leder af pakkeri på en fabrik, der lavede tryk på taster til tastaturer til computere. Det var meningen, jeg skulle have været hjemmepakker, men forskellige omstændigheder gjorde, jeg pludselig var fastansat og kom til at lede pakkeriet. Jeg skulle have et år til at gå, inden jeg skulle starte på Landbohøjskolen, og jeg kan love, jeg lærte af at være der. Jeg ved i hvert fald nu, at jeg ALDRIG mere skal arbejde på en kvindearbejdsplads….behøver jeg sige mere??!!

Grønthandler – var 10 gode år hos vores lokale grønthandler, i perioder weekender/ved siden af studiet og andre perioder i fuld tid. Det er det job, jeg har været allergladest for. Jeg savner det især på denne her årstid, hvor alle de nye grøntsager dukker op……der var nu noget ved at vente på de første danske kartofler og jordbær. Jeg var både med til at tage på torvet, sætte gade op, ekspedere, pakke varetur og køre varetur til div. institutioner og restauranter i området.

4 film jeg kunne se igen og igen

"Out of Africa" – som jeg vist har nævnt før - med Claus Maria Brandauer, Robert Redford og Meryl Streep. Jeg kan se den igen og igen og blive lige fascineret af Karens Blixens historie, og så har den den mest fantastiske musik.

"Et råb om frihed" – En skræmmede film om apartheid i Sydafrika og om den sorte befolknings kamp – og så er den med Denzel Washington ikke at forglemme….

"Kramer mod Kramer" med Dustin Hoffman og Meryl Streep. Giver virkelig stof til eftertanke, især efter man selv er blevet forælder.

"Sophies valg" med Peter MacNicol, Kevin Kline og Meryl Streep. Det er især én scene fra den film, som har gjort indtryk, og det er der, hvor Sophie sammen med sine to børn bliver transporteret til en koncentrationslejr. Da de stiger af toget, bliver Sophie bedt om at vælge mellem sine børn – en får chancen (hvis man kan få en sådan i en koncentrationslejr), og en bliver sendt til gaskammeret…… Hele 2. verdenskrigs/koncentrationslejrenes gru og rædsler står lysende klart for en, selvom scenen ikke varer mange minutter. Tænk, at blive tvunget til at vælge mellem sine børn……

Huskede jeg at sige, at jeg synes, Meryl Streep er en god skuespiller ?? ;o))

Og så skulle man da tro, jeg ikke har set en ny film de sidste 20 år……alle de nævnte film er da vist af ældre dato…..

4 steder jeg har boet

Valdemarsvej i Nivå. Her boede jeg, fra jeg blev født, og til jeg flyttede hjemmefra. Det var den gang, man fødte hjemme, så det skal tages meget bogstaveligt, at jeg blev født der (i soveværelset). Som en lille kuriositet kan nævnes, at den jordemoder, der tog imod mig i sin tid, stadig var aktiv, da jeg selv begyndte at "avle". Jeg gik til kontrol hos hende, da jeg ventede hhv. Katrine, Louise og Jakob, og hun havde vagt den nat, Katrine blev født og tog imod hende…..Jeg havde en god barndom i trygge rammer.

Blåbærhaven i Kokkedal (3-4 km fra Nivå) – Hans Jørgens og mit første hjem sammen. En dejligt stor og lys lejlighed på 3. sal og med alletiders nabo. Her kom Rasmus til.

Nordengen i Kokkedal, få 100 m fra Blåbærhaven. Da Rasmus blev lidt større, fik vi trang til lidt have (man bliver træt af at slæbe barn og indkøb op til 3., skulle jeg hilse at sige), og vi flyttede ind i et lille rækkehus på 89 kvadratmeter. Her kom Katrine til……..og Louise……..og Jakob, men vi havde det dejligt, selvom pladsen var trang. Havde de mest suveræne naboer – vi kom hinanden ved uden at rende hinanden for meget på dørene, og man kunne altid hente hjælp.

Kastanjens Kvarter – hvor vi bor nu…..tilbage i Nivå (hvem sagde tryghedsnarkoman??). Vi har 40 kvadratmeter mere end i Kokkedal og hele 2 toiletter – at det ene så kan få prisen for Danmarks grimmeste toilet, er så noget andet (ikke Sanne?)

4 tv-shows jeg kan li’

Er ikke så god til det der med TV-shows…..kan dog godt sidde og more mig over, hvordan folk kan finde på at udstille sig (i mine øjne) på TV. Og så kan det da give et biligt grin i ny og næ…

4 steder jeg har været på ferie

Gardasøen

Madeira

England

sommerhus i Danmark/Sverige

4 websites jeg dagligt besøger/bruger

Politiken/Ekstra Bladet/BT/BBC/nyhederne på TV2……gerne mange gange om dagen. Jeg er nyhedsfreak, så det grænser til det sygelige….

Google – det er altid lige et eller andet, der pirrer min nysgerrighed, og som jeg er nødt til at undersøge – NU

Temlig mange strikke-blogs……;o)

TV2 – fjernsynsprogrammet

4 favoritretter

Hmmmm…….bare det er mad og ikke indeholder ost….

Flæskesteg med alt det gode til

alt, hvad der indeholder hindbær

en god bøf med god sovs

søde sager

4 steder jeg godt gad være

Lige her hvor jeg er nu

På ferie med mand og børn

Egypten

På en god restaurant sammen med min mand og med vished om, at ungerne hyggede sig hjemme med en god babysitter

Mon ikke 4′er- memen har været hele vejen rundt efterhånden, så jeg vil undlade at sende den videre…

 

 

 

0 Responses to En 4′er

 1. britt says:

  Dejlig læsning!
  Meryl Streep – ja, hende kan jeg heller ikke få nok af! At skulle vælge mellem børnene – det kan man da ikke – helt umuligt!
  Og hvad er der galt med månebase-alfa-badeværelset. Bare vent – one day er det top-trendy og lige til Bo Bedre…..
  KH Britt

 2. Mette says:

  Ja, jeg har to tidligere tilbudt at passe børnene…..

 3. dorte says:

  Deler din fascination af Meryl Streep – fremragende skuespiller ! Og så er hun eminent god til at tilegne sig forskellige accenter afhængig af, hvor hun skal forestille at have sin oprindelse.
  I øvrigt var Sophies Choice vist den første biograffilm jeg så sammen med min mand – efter at vi havde spist en dejlig rød bøf med gorgonzolasovs
  ( beklager, modsat dig, så elsker jeg ost i maden).
  Kærlig hilsen Dorte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.