Der er projekter, der er spændende, interessante, udfordrende eller bare sjove at strikke – og så er der dem, hvor man bare synes, man kæmper sig igennem….GAAAAB…..ZZZZzzzz. Det her hører afgjort til sidste kategori. Det går rundt og rundt og rundt i gråt, og man kan ikke se, “skidtet” vokser overhovedet. Billedet her er taget, da kampen var på sit højeste for at få strikket op til samlingen inden det runde bærestykke og dermed udsigten til at skulle have lidt andre farver med (farver og farver, vi taler koksgrå og naturfarvet). Det var bare op på hesten og ellers bide i det sure æble og tage sig sammen og strikke. Til gengæld var det ikke svært at vælge størrelsen, for opskriften findes kun i barn (128 cl), dame og herre. Ja, hvorfor gøre det mere besværligt end højst nødvendigt?

Hestesweater opstart

Men så begyndte det at blive noget sjovere, og det færdige resultat storhitter hos huset 12-årige hesteelsker (jeg er faktisk ikke helt sikker på, der overhovedet eksisterer andet i hendes verden for tiden; det skulle da lige være mobilen ;o) ).

Hestesweater på Katrine

Opskriften er hentet hos Istex, og garnet er Supersoft og Geilsk Uld i div. afskygninger, og sweateren er strikket i dobbelt garn. Opskriften er stort set fulgt slavisk, dog har jeg lavet forkortede rækker i halsen, så sweateren bliver højere i nakken end fortil. Undervejs var jeg også lidt uenig med diagrammet, men måske det bare er mig, der er symmetrifikseret. Det var et hestearbejde (ha-ha) at strikke hestene – der er mange lange tråde at strikke ind undervejs.

Heste close-up

Nu kommer vi så til det berømte “men”….ærmerne er meget korte, de kunne sagtens være forlænget med en 5-7 cm, og selve blusen kunne også tåle en forlængelse. Katrine, det pragmatiske barn, har dog allerede fundet løsningen: “Du strikker bare en til, mor”……Og Louise vil også gerne have en, for at det ikke skal være løgn - jeg prøvede at undslippe ved at sige, at opskriften ikke findes i hendes størrelse, men den købte hun ikke lige. Jeg fik at vide, at den kan jeg jo bare regne om ! Man kan jo også frygte, der snart er endnu en, der mener, hun må eje sådan en hestesweater

Sofie til hest

 

11 Responses to Op på hesten…

 1. Fríða says:

  nöj, den blev flot! og ja, du regner da bare om, faktisk er de störrelser således at det oftest kun handler om forlængelse/kortelse af ærmer og bul, da faconen jo er sådan at omkredsen passer de fleste. jeg har selv strikket den i herrestrl x 3!! til min bror, hestetemjeren, der slider dem op og så gerne vil have én til af samme slags.
  kh.fra Island
  Frida

 2. Lykke says:

  Godt at du holdt ud, for den er da bare helt perfekt til sådan en hestepige :-)

 3. Dorte says:

  Fin hestebort !!
  Du må sørge for at alle dine børn er hesteinteresserede, så blusen kan gå i arv ned gennem rækken
  :grin:

 4. Merete says:

  Den er godt nok flot Tina. Der er da ikke noget at sige til at dine børn er vilde med den trøje. Slet ikke når de alle rider.

 5. Ulla says:

  FED trøje. :holy: Jamen så er der ikke andet for at du m ninja-:strik2: to stk mere :lol: Ellers er de vel ved at nå en alder, hvor de kan strikke den ensfarvede del og du klare mønsterdelen. :lol:

 6. karina says:

  Flot og lækker sweater, så jeg kan da godt forstå at der er andre der må eje sådan en, når de også er glade for heste! Skønt at de bliver glade for det hjemmestrikkede og bare må ha’ mere :-)

 7. Fru Knudsen says:

  Godt du holdt ud! Den ser fin ud

 8. lin says:

  Den er da bare blevet saa flot. Jeg har et moenster til en poncho ( med heste) hvis det kunne have interesse hehe.

 9. Christine says:

  Wahauw! Min niece skal IKKE se det billede….
  (P.S. du kan iøvrigt klippe ribkanten af nederst på ærmet, samle masker op i det glatstrikkede og bare strikke ærmet nedad så det bliver lidt længere….)

 10. fru larsen says:

  Du skriver, at ærmerne godt kunne være lidt længere. Jeg foreslår dig, at trække en tråd ud lige over ribben, samle maskerne op også strikke til ærmerne har den ønskede længde, slut af med ribben. Dette kan selvfølgellig også gøres ved pullen. Det er den aller nemmeste måde at lave ærmerne længere. Håber du kan bruge fiffet. Rigtig god fornøjelse :)) Trøjen er super flot, kan godt forstå den er et hit hos din datter :))

 11. Britt says:

  Hvor er den bare fin – og jeg kan godt forstå at hun er lykkelig. Jeg tilbragte hele min barndom og det meste af min ungdom på rideskolen (det fedeste sted i verden, så jeg forstår dine unger) – og jeg ville have givet min højre arm for sådan en sweater.
  Ha’ en rigtig god påske, kære!!
  Knus,
  Britt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.