fastelavn1.JPG

Ja, nu er det snart fastelavn – og SÅ langt er jeg nået med fastelavnskreationerne !! Måske jeg skulle se at få lettet en vis legemsdel og det i en ruf.

 

Weekenden bød på rigtigt hyggeligt strikkeselskab, og jeg fik strikket lidt på mine Crusoe-sokker, som jeg startede på i junimåned……..De har ligget stille meget hjemme og har sågar henslæbt en tilværelsen liggende uden pinde i. De har været hevet på gulvet et utal af gange og har i det hele taget virket som om, de ikke var "ment to be". Men så fik jeg et nøgle strømpegarn af Lise i de sødeste pastelfarver, som jeg bare måtte have på pindene, og så tog jeg mig sammen og fik Crusoesokkerne færdige. Men, men, men……

Crusoe1.JPGCrusoe’erne er strikket i lilla Opal Lollipop. Jeg købte 3 nøgler samtidig for lang tid siden, men da jeg skiftede nøgle lige før hælen på sok nummer to, så var der STOR forskel på indfarvningerne. Nøgle nummer 2 er meget mere kraftigt og klar i farverne, øv-øv-øv. Jeg har ikke kunnet fange den store farveforskel på foto, men det er sokken til højre, der er noget mørkere.

Og så kom ham den flinke mand i den røde jakke og med den gule bil sørme lige forbi i går med en pakke spindefibre fra Wollknoll i Tyskland - MUMS, siger jeg bare.

wollknoll.JPG

Det er altsammen merino med undtagelse af det naturhvide i den sorte pose, som er halvt merino og halvt silke – og meget lækker. Det er ikke alle farver, der er, som jeg troede, de ville være, men de er ok. Og så har jeg spenderet et farvekort til den formidable sum af 1 Euro, som jeg kan bestille efter næste gang. Det var ren familieterapi at modtage sådan en kasse, alle dele vakte lykke.

Det ser ganske overvældende ud, men forhåbentlig det kan være et lille incitament for mig, så jeg får sat mig lidt mere til rokken, end jeg gør pt.

Ellers er det vinterferietid. Alle fire unger er hjemme + div. legekammerater, manden er arbejdsramt, og ferien startede med syge børn, ovenlys-vinduet lækker, displayet på vaskemaskinen skriver, at kvik(!!)vasken varer 32 timer og 31 minutter (jeg tør ikke tjekke, hvad den skriver ved en kogevask). Tju-hej hvor det kører. Men nu er alle – 7, 9, 13  – raske, så nu skal der ske noget.

3 gange farv.JPGOg så var det lige, jeg glemte…..Jeg havde jo lovet billede af hjemmefarverierne. De to bundter til venstre er klar grøn, pink og turkis (har farvet 4 i alt), så er der 2 bundter i brun og gammelrosa. De sidste to bundter er et forsøg på at lave garn, der danner rigtige striber. Det var meningen, det skulle have været gul, klar grøn og klar blå, men de to sidste farver ville ikke, som jeg ville. Heldigvis er Louise helt vild med det, så det bliver til sokker til hende – på et tidspunkt

 

0 Responses to Nu er det snart fastelavn

 1. britt says:

  Præcis lige så langt er jeg med sønnens indianerdragt. Jeg overtalte ham så til at tjekke udklædningskisten og sørme så – der var lige noget han kunne bruge i år – og Signe blev helt vild med hans gamle Tigerdragt, så pyyyyyyhhhhhh jeg er klar – med rent genbrug. Kan du ikke bruge samme metode? Men så lange vaske er der jo grænser for hvad man kan nå! ;-)
  Knus,
  Britt

 2. Mette says:

  Sikke du har farvet. Det bliver da til noget, selvom huset er fuld af børn! Ja, vi må i gang med rokken og se I bare at komme i gang med fastelavstøjet. Jeg nøjes med at ville bage bollerne, for jeg hader at sy fastelavnstøj! èn gang var nok…… k.h. Mette P.S. Lækre fibre!!

 3. Ulla says:

  Mums en dejlig Wollknoll bestilling. Jeg får hellere ikke spundet så meget som jeg vil, men fårhåbentlig bliver der snart tid. Flot hjemmefarvning, jeg er vild med det til venstre.

  Ulla

 4. Hanne says:

  puhha med dit indlæg har du lige skubbet til to af mine dårlige samvittigheder, Symaskinen og rokken. Ingen af dem bliver rørt pt.

  fastelavns udklædning er et overstået kapitel hos os, hvilket både er en lettelse og lidt vemodigt.
  kh hanne s

 5. Både hjemmefarverier og spindefibre ser rigtig lækre ud !! Får så’n lyst til at lære at spinde…. Håber at kvikvasken er færdig :o) Kh Susanne

 6. Lise says:

  Hej Tina

  Altså Tina, sidst jeg så maskine skrev den at tøjet måtte godt tages ud!! ;o)) Så mon ikke at kvikvasken er færdig?!
  Lækre spindefibre (jeg må se at få det lært), også nogle dejlige farver du har “malet” på dit uld. Jeg er helt enig med Louise, den grønne/gule/blå er bare for skøn.:razz:

  Knus fra Lise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.