marine halstorklaede.JPGJah…..det er jo ikke fordi, mit strikkeri rykker voldsomt i øjeblikket, men lidt (som jo bekendt også har ret) er det da blevet til. Jeg har bl.a. strikket et halstørklæde i en tråd mohairbouclé og en tråd stigegarn. Jeg har lukket af med noget sølveffektgarn – og det er ret vovet, når man er mig….;o). HVORFOR jeg så lige sætter mig til at strikke et marineblå tørklæde, når de to vinterfrakker, jeg har, er hhv. mørkebrun og vissengrøn…….jah, det må guderne vide.

Som flere af jer pointerede i jeres kommetarer til mit forrige indlæg, så er det vigtigt at strikke noget, man har lyst til. Derfor kastede jeg mig over noget af mit hjemmefarvede strømpegarn, som efterhånden har ligget længe.  Det var meningen, det skulle blive til "Love Knot"-sokkerne, som jeg har strikket før, og som jeg er utrolig glad for. Men da jeg så havde strikket skaftet, blev jeg nysgerrig for at se, hvordan garnet egentlig dannede mønster (og så var der en spændende håndboldkamp i fjernsynet, der mere egnede sig til glatstrik)….

pink-lilla-lysblaa.JPG

Det viste sig, jeg sørme have lavet "stribe-garn". Og stor var spændingen, da jeg nåede til sok nummer 2, for med mit uvidenskabelige forhold til garnfarvning, er det jo ikke sikkert, jeg får lavet 2 ens bundter. Men jo – 2 stks stribede sokker. Jeg er ret tilfreds med farverne – de er lige "mig" – men billedet gengiver desværre ikke helt farverne, som de ser ud rigtigt. Der er brugt pink, lyseblå og lyslilla.

farvet merino.JPGOg når nu strikkeriet ikke rigtigt bliver til så meget, så man må jo finde på noget andet. Jeg har farvet lidt strømpegarn (billede følger i næste indlæg), og så har jeg prøvet at farve på noget merino-kartebånd, som skal spindes til et eller andet projekt til en af pigerne. Jeg så et billede en dag et eller andet sted på Nettet med spindefibre i pink, gul og orange, og de farver fangede mig bare lige. Mine farver er ikke helt blevet, som jeg havde regnet med, men de er ok (igen yder billedet ikke farverne retfærdighed). Nu skal jeg bare have taget mig sammen og spundet mit blue face leceister færdigt, så jeg kan få det her på spolerne (eller købe flere spoler…..).

Sådan her kan 3 helt nye peberfrugter komme til at se ud, når man har en særdeles insisterede-jeg-vil-selv-3årig…….Lad mig sige det sådan – vi skal vist ikke have farserede peberfrugter.

Og prøv lige at se det billede her (det MÅ da være forårssolen, der er på vej, ikke??!!). Synet blev fulgt af med bemærkning med "Mor, mor - hvorfor er der ild i træerne" – og det kan det jo egentlig godt ligne.

ild.JPG

 

0 Responses to Småting

 1. britt says:

  Småting har altid ret – skal man ikke kimse af!
  Dine sokker er fantastiske!! Jeg synes dine farverier går rigtigt godt! Og så skal jeg måske have kigget på det Love knot mønster igen…..
  Og mange tak for i dag – en sand fornøjelse – glæder mig allerede til at ses igen!!!
  Knus,
  Britt

 2. Mette says:

  Sådan, farvet bånd! Glæder mig til at se det spunden, måske når vi ses i næste uge!? Flot tørklæde! knus Mette – vor udsendte i Odense

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.