Kender I ikke det, når man skal strikke noget, man OVERHOVEDET ikke har lyst til…..? Rasmus har meget længe plaget om at få en slip-over. En slip-over er vel i og for sig ok – men den skulle (f……) også være knald koboltblå. Jeg har gået og trukket projektet meget længe i håb om, at den ville gå lidt i glemmebogen hos Rasmus, eller at han i det mindste gik over til en lidt mere diskret farve, men næ nej. Moder-omsorgsgenet tog til sidst overhånd, så der var ikke andet for end at kaste sig ud i det – og jeg burde vel egentlig bare være glad for, han selv beder om mit hjemmestrik, sine godt 10 år til trods.

 Man må jo tænke positivt, så jeg øjnede muligheden for lidt lagernedbringelse, da lageret sørme lige rummede noget koboltblåt Karisma, og en surftur på Garnstudios hjemmeside resulterede også en en opskrift. Der var bare ingen dårlige undskyldninger for ikke at komme i gang.

Rasmus' slipover.JPGRasmus har nu fået sin slipover og er enormt glad for den, og den passer fint. I må nøjes med et billede af slip-overen uden barn i, for jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at offentliggøre det billede, jeg har, hvor han har en grå/sort/orange-stribet bluse indenunder…….selvom det er – hmmmmm – ganske smagfuldt ;o)

Farven er meget mere blå, end den fremstår på billedet her.

Jeg ved ikke, om det er ved at blive moderne med slip-overs, eller om det er noget specielt for Rasmus’ser, for jeg ved, jeg ikke er den eneste strikker, der har en Rasmus, der bare MÅ eje en slip-over.

Der var lige et par nøgler af Karismaen i overskud, så vores lille afviger (er den eneste af os 6 i huset, der har blå øjne) har fået sig en hue. Det var helt som at gå i barndom igen at sidde og lave pom-pom’er. Nu er vi bare nødt til at køre en stor bue udenom Brøndby – da pom-pom’en var færdig og syet på, syntes jeg, huen råbte lidt for meget "FCKåååååå". Nå, Jakob er ligeglad…det er iøvrigt meningen, at huen skal have et ombuk forneden (som den jeg har lavet til Rasmus på et tidspunkt), men det har jeg vist glemt at fortælle Jakob

Jakob med hue.JPG

snemand 2.JPGVi er kommet godt ind i det nye år (og godt nytår forresten) – ungerne nød sneen og lavede bl.a. en snemand, der startede som en helt almindelig snemand. Efter et par dages tø, så den sådan her ud. Jeg har vist ikke hørt ordentligt efter i fysiktimerne ang. tyngekraft, for jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor den ikke vælter (mine muskler kan i hvert fald ikke holde mig oppe, hvis jeg stiller mig sådan). Haven skråner tilmed temmelig meget lige bag ved den.

Og så har jeg ellers vundet en præmie – jeg vinder normalt aldrig noget. Disse to nøgler strømpegarn i flotte efterårsfarver kom fra "Strik og sy" forleden, og har jeg vundet, fordi jeg har strikket sokkeklubbens sokker til tiden i de respektive måneder (blænder min glorie ikke lidt ???).

Strik og sy.JPG

Og så lokker hende Vivian altså skrækkeligt. Jeg er bare nødt til at eje noget af det her i den rosa/grå/natur variant. Nu er det foreløbigt skrevet på min ønskeseddel til min fødselsdag (sammen med Opal party-striber og…..og……og……)

 

0 Responses to Ej “blåt” til lyst….

 1. Sanne B. says:

  Arrrj, så er jeg jo nødt til det……, har hidtil spist afkommet af med at jeg ikke liiiiiige kunne finde en opskrift. Dét kan jeg jo ikke sige længere med god samvittighed, når nu du har været så “venlig” at finde en på Garnstudio. Tror sgu jeg går i krig med den i weekenden, mangler også et oversprings-strikketøj så jeg slipper for at sy det sammen jeg har liggende.
  Vi må lige snakkes ved snart ikk’? Butik Strik måske? Der er jo længe til Nina’s åbner.
  knusser
  Sanne B.

 2. Bettina says:

  Jeg må indrømme, jeg har noget med slipovers til mindre unger – de kan lige give noget ellers enoooormt kedeligt tøj et pift, og så varmer de lige der, hvor det gør godt. :o)

 3. Ulla says:

  Det er en totrinsraket det med boern og hjemstrik… Han er “overtalr” til hjemmestrik, nu skal du saa bare diskret have ledt ham i de rigtige farver.:razz: Men mange voksne maend ville have valgt det samme outfit :wink:
  Tillykke med gevinsten. Ulla

 4. Helle says:

  Slipovers er da fede (ok, måske ikke lige koboltblå?!)…Skynd dig da for hunne at strikke en til til den limbo-dansende snemand!

  Kh Helle

 5. britt says:

  Jeg er helt sikker på at slipovers/veste breder sig – og pludselig har vi alle en på. Meget, meget praktisk beklædning, der i maaaaaaaange år har levet sit kiksede liv – nu bliver de måske endda trendy?
  KH Britt

 6. Britta S says:

  Min Rasmus bruger faktisk også slip-over! Godt nok ikke hjemmestrikket, men det kommer nok :-)
  Han er jo ikke gammel nok til at protestere ;-)

  KH Britta (der heller ikke kan fordrage koboltblå)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.