Er du til striber? Så er Rasmillas nye model Viggo lige noget for dig. Jeg har haft fornøjelsen af at teststrikke, og da Sofie skulle være modtageren, har jeg lavet en “Viggoline” (Vigga?) i stedet. Lilla går man jo aldrig galt i byen af, og så har jeg peppet den op med lidt grønt (farverne er Brombær, Syren og Græshoppe). Garnet er Rasmillas Yndlingsgarn, og det går man jo heller aldrig galt af. Der er et par småting, der her ændret på den endelige model i forhold til udgaven her, men det er ikke meget.

Sofie i Viggo

Der er masser af fine detaljer med fremhævede masker, slidser og kontraster. Man strikker først det ene ærme frem til midt for/midt bag og så det andet ærme, og så samler man masker op og strikker nedefter. Der er intet, der skal måles (det der målebånd kan man jo aldrig finde alligevel), kun striber, der skal tælles, og længde på både ærme og selve bussenronnen kan nemt ændres. Er det ikke en busseronne? Vi er nogen, der har moret os meget over ordet busseronne….så’en nogle vi rendte rundt i i 70′erne med tilhørende kassebukser. Yummi……

Vi har en lille Viggo i familien, så der må da også en Viggo på Viggo – et bud på en drenget version kunne jo være denne i Råhvid, Choko og Turkis (vi taler stadig Yndlingsgarn).

Viggos Viggo

Og ja, der mangler en knap….”nogen” synes åbenbart, det er svært at tælle til 4, når hun skal købe knapper…”nogen” havde ikke en gang børn på slæb, da hun købte knapper (måske det var derfor, det gik galt?)..”nogen” har også overvejet at lave en pigeversion mere…og “nogen” var smart nok til at købe knapper til den med det samme….jeps, 3 styks ! “Nogen” mangler altså stadig et par knapper…

Med en lille ændring kan man jo få sig en fin tøsemodel – jeg kan jo altid overveje kun at lave tre knaphuller ;o) Den turkise er skiftet ud med den lyserøde, der hedder Hindbær

Pige Viggo

Undervejs i drengemodellen kom hende Nemesis lige forbi…..når nu man har strikket trøjen én gang og har lavet første ærme på anden udgave, så bliver man jo en kende kæphøj, så det der med at læse opskriften…nahh….man kan vel lige skimme, mens man hjælper Jakob med lektierne. Pludselig gik det op for mig, jeg havde glemt de fremhævede mørkebrune masker på ærme nummer to, så det kan godt være, der lige undslap en lille ed….

Jakob kiggede på mig og spurgte, hvad der var galt. “Kan du ikke se det?!”, fik jeg vist bare sagt halvt bebrejdende til det stakkels barn. Så sad han lidt og kiggede, hvorefter han udbrød: “NÅ jo, det ene er jo meget længere end det andet”. Ja, alt afhænger af øjnene, der ser, og barnet har jo sådan set ret. Det havde da i det mindste været et problem, man kunne arbejde sig ud af.

Viggo i to længder

 

8 Responses to Viggo

 1. Annette says:

  Vakse Viggo er også i tankerne her til søsters mindste… Fornøjelse at se dine versioner – Vigga er da vild smart… :bravo:
  Ses vi i Fredericia – fredag? eller måske lørdag næste weekend?

 2. Louise Kvist says:

  haha Ja undskyl men jeg ku altså ikke lade være med at grine – Hvorfor er der altid sådan en “NOGEN” i huset??? Jeg kender den godt!

  Det var også hyggeligt at snakke med dig i Næstved :-)

 3. Britt says:

  Hahahaha – han er dælme da kvik nok ham Jakob! Det er ellers en omgang suuuuuperfede Viggo’er du der har ekspederet! Kunne godt få ret meget lyst til at forsyne Signe med din lilla udgave.
  Knapper….tjae, her kommer “nogen” ofte til at købe for mange og knappekassen bugner….
  Knus,
  Britt

 4. Lykke says:

  Hvor er det nogle fine udgaver af Viggo du har lavet :-) Ved første øjekast hos Rasmilla, var det ikke en model der tiltalte mig specielt, men nu er jeg da blevet lidt inspireret alligevel

 5. Christine says:

  De er godt nok blevet fine! I alle de (kommende) 3 udgaver.
  Der er dog nok ikke den store strikker gemt i din søn, selv om det var godt, han kunne se en forskel, når nu han skulle!

 6. Ulla says:

  Smukt! Fede farver til både Vigga og Viggo, sådan en må DM helt sikkert have. Hvem sagde, at alle knapper skal være ens?

 7. lin says:

  Viggo/Vigga,den ene eller den anden version, de er hammersoede begge to.Det maa vaere meget sjovt at vaere teststrikker, Saa er du da foerst til moelle med alt det nye hihi.Det der yndlingsgarn maa jeg altsaa se at faa fat i paa et eller andet tidspunkt, for nu har du gjort mig rigtig nysgerrig hihi.

 8. Maria says:

  Tusind tak for den flotte sweater til Viggo! Det ser så godt ud på ham :) Hvor skal det sælges i Nord Amerika? Vil gerne sige til min mor og søster at de skal holde øje efter den! Hilse familien,
  Maria, Kaare og Viggo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.