Ja, det her bliver endnu et indlæg, hvor I kommer til at klikke lidt frem og tilbage, hvis I vil se billeder – beklager ;o( Og tak for alle jeres søde kommentarer til mit forrige indlæg!

Så kom sneen til lille Danmark. Jeg hentede Katrine på skolen i dag samtidig med, at store flotte snefnug væltede ned. Da vi var nået næsten hjem, udbryder det kære barn: "Mor, du er helt bedækket". Jah….den danske sprog er en svær en….

Jeg har strikket mit første projekt af hjemmespundet garn – hvad siger I så? Et par futter efter Lises opskrift af mit blå gotlænder og lidt naturhvid lammeuld. Stor var morskaben hos ungerne, da jeg prøvede kæmpefutterne, inden de kom i vaskemaskinen…..og lige så stor var morskaben, da de kom frem fra vaskemaskinens dyb – og var blevet en flot størrelse 28, der passer Louise (5 år) perfekt. Så har jeg da i hvert fald lært, at gotlænder-uld filter endog utrolig godt. Lammeulden filtede ikke nær så godt og ligger nærmest som løkker nu, men det giver bare en sød effekt, synes jeg.

Så har jeg hæklet et sjal – jeg er ikke den store hækler, så det er en "stur-stur" bedrift. Jeg kunne ikke få de to nøgler garn, som opskriften foreskriver, til at række, så jeg måtte i gang med et tredie også, men med kun 25 g i hvert nøgle er det jo stadig florlet (og så er det en julegave, tys-tys).

På trods af, at min filteprojekt med futterne ikke gik helt efter planen, så har jeg strikket flere futter – denne gang i Kauni – samt et par tasker. Taskerne er en gammel kending, nemlig Booga Bag’en. Den ene taske er strikket i Kauni og den anden i Noro Kureyon. Farveforløbet i Noro’en er vist ikke lige, som det burde være, men så er tasken jo bare "one of a kind". Her er det hele fotografet, inden det skal i vaskemaskinen.

Så er jeg gået i gang med at strikke et par strømper, der skal bruges som julegave. Garnet er noget Fortissima i nogle utrolig smukke efterårsfarver (kommer slet ikke til deres ret på billedet). Men prøv lige at kigge på billedet – mønsterrapporten i garnet er bare……kæmpelang. Jeg har strikket den første strømpe og er endnu ikke startet forfra. Sanne, her bliver vi bare nødt til at se bort fra vores symmetri-trang.

Ellers er jeg blevet strikke-memet af Susanne - men det får lige vente til næste indlæg.

Og så var jeg da lige ved at glemme at fortælle, jeg har været på filtekursus i weekenden (tovningskursus, hvis jeg skal være helt korrekt) – det må I også høre mere om i næste indlæg.

 

0 Responses to Klik-klik

 1. Helle Holst says:

  Hejsa Tina
  Hold da op der er gang i dig :o)
  Og sikke lækre ting og sager – jeg ville gerne være på din julegaveliste.
  Kh. Helle

 2. Vivian says:

  Jeg er bare hel WILD med dine blå og hvide futter !!
  (og så er det helt godt med lidt klikkende gymnastik hér fra morgenstunden) ;-))

  KH Viv

 3. Lise says:

  Hej Tina
  Det var da dejligt at høre lidt fra dig igen, og det gør ikke noget med lidt fingergymnastik her fra morgenstunden.:???:
  Glæder mig til at høre om filtekurset.:wink:
  Sikke nogle dejlige ting du har fået begået. Jeg er særlig vild med sjalet og kauni boogaaen.
  KNUS fra Lise

 4. britt says:

  Ååååhhhh, Tina – hvor får du altså meget fra hånden! Og det er flotte sager. Jeg kan se at du også strikker sokker i Fortissima tweed garn – jeg er i gang med nogen andre farver – er det garn ikke bare noget af det smukkeste sokkegarn? Farverne er helt utrolige!!! Jeg er bange for at jeg akut trænger til mere af det garn (hvis jeg kan opstøve det).
  KH Britt

 5. Sanne B. says:

  ALDRIG i livet om jeg vil opgive min ensheds- og symmetripsykose, mit liv falder fra hinanden, hvis jeg skal til at lave uens sokker. Om jeg så skal strikke sokker der er en Fedtmule værdig og sende dem direkte til Andeby, so it be…
  Sikke meget du ellers får produceret, hvordan når du det dog kvindemenneske? Er vild med dine futter, for f….. hvor er du sej. Det eneste du ikke selv har lavet på dem er at klippe pelsen af fåret. Respekt!
  Glæder mig til vi snart ses igen (den 3.12 for jeg tror ikke jeg når Bazaar Q :cry: .
  knus
  Sanne B.

 6. Jane says:

  For vildt alt det du har gang i – og får færdigt! Respekt for det. Totalt seje -HELT HJEMMELAVEDE fra bunden af – futter. Glæder mig til at læse din meme.:smile:

 7. Mette says:

  Du siger, at jeg er flittig! Det er du da også!!! k.h. Mette

 8. Ulla says:

  Imponerende produktivitet, bare jeg kunne nå en 1/5 af alt det. Jeg har det på samme måde med hækling. :-)
  Ulla

 9. Dorte says:

  Jeg kender udemærket fornemmelsen, når man hiver et par futter ud af vaskemaskinen og opdager, at de er krøbet fra størrelse 50 til størrelse 28 !!! Surt, når man tror, at man skal have futter til egne fødder …
  Venter spændt på at se billeder af dine andre futter og tasker efter en tur i vaskemaskinen. Har du strikket med dobbeltgarn i Kauni ?
  Butik Strik i Hillerød er i øvrigt begyndt at handle med det flotte Fortissima strømpegarn – de har også variationen i efterårsfarver. Jeg har strikket adskillige strømper i det garn – både turkise, brune, “plantefarver” og efterårsfarver ….er vild med det garn.
  Kh Dorte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.