Så fik Mette og jeg farvet garn – Mette øste ud af sin viden, og jeg sugede til mig. Vi flyttede udendørs i haven (og pingvinerne flyttede ind, for døren til stuen stod åben, da vi hele tiden skulle ind) for ikke at svine indendørs. Det med at svine klarede vi til gengæld fint udendørs, for jeg fjernede bare de gamle aviser, da vi var færdige og tænkte ikke på, der fløj fine korn af farvepulveret omkring. Men I kan tro, jeg kunne se dem næste dag, da de have fået lidt vand og efterfølgende var tørret  ind og ikke til at fjerne!! Vi har nu hvide havemøbler med bl.a. røde hunde……jo-jo, unika-møbler.

Her ser I Mette i fuld gang med at forklare: "En balje med vand, der sådan er lidt varmt og så lidt eddike og en sjat opvaskemiddel……". Vi går virkelig frem efter den videnskabelige opskrift her. Som Mette ganske rigtigt skriver, så går vi ind for "Learning by doing" – eller er det nu "Try and error"??

erleperle.JPG (Til de af jer, der fik et billigt grin over min havelåge tidligere på sommeren – bemærk lige, hvor meget hækken er vokset !!).

Nå, men vi fik farvet løs. Hele hytten stank, da vi skulle fiksere farven i mikroovnen, og da min kære mand kom hjem og satte thevand over – ja, så stjal vi da det til at røre farverne op i. Han foreslog, at vi flyttede det hele over i skuret næste gang, vi skal farve.

Bagefter skal garnet selvfølgelig tørre, og derefter kommer det til at se således ud:

udendoers.jpg

Fra venstre ses bordeaux i 3 nuancer (nå ja, det kan godt være, vi heller ikke helt fik læst blandingsforholdet på farverne), bordeaux og grå nuancer (nærmest lilla), blå nuancer og til sidst pink. Der er indtil flere af bundterne, der bestemt ikke ser ud, som jeg havde designet dem, men de kan absolut godt gå an. Her er et billede taget indendørs og med blitz.

Mette var faktisk så fræk at insinuere, at jeg ikke kunne lade garnet være, selvom jeg har div. fødselsdags- og julegaveprojekter hængede over hovedet – har man hørt mage? Derfor viser jeg hende heller ikke det billede her:

pink sok.jpgEt styks pinkmeleret (og det er altså med vilje, den er meleret – det er ikke en farvefejl) hjemmefarvet strømpe str. 33 – sagt i al beskedenhed, synes jeg, den er s…..flot. Undskyldningen for at gå i gang med garnet alligevel er, at sokkerne kan bruges i ungernes pakkekalender…..

Og så har jeg da forresten fået fyldt lidt flere billeder i galleriet….

 

0 Responses to Store farvedag

 1. Ulla says:

  Wauw, det ser tæskelækkert ud det hjemmefarvede garn, ren koigu stil. Det kan du godt være stolt af :-)

  Ulla

 2. Susanne i Silkeborg says:

  Det er da blevet nogle fede bundter, kan godt forstå at du MÅTTE prøve bare lidt….. Skøn tøsestrømpe!
  Kh Susanne

 3. Mette says:

  Jeg vidste det, Tina. Hold da kæft (undskyld sproget), hvor ser det bare godt ud. Det er lige før, at selv jeg griber strømpepindene!!!! k.h. Mette

 4. britt says:

  Kære Tina,
  Hvor lyder det bare æske-herligt! Og vær du bare stolt af dine røde-hunde møbler – hvor mange har det? Næste gang må I farve blåt og grønt, så møblerne kan blive multiprikkede *GGGGG*
  Jeg synes garnet er fantastisk og kan godt forstå at det må på pindene – NU! Så kom du bare igang, Mette!
  Og sikke mange fine ting du har fået i dit galleri – uha en produktion…..!
  KH Britt
  PS – joeee, jeg kan da godt se at hækken forsøger at give havelågen lidt konkurrence…..hihihihihihihihi……

 5. Helle says:

  For hunne Tina, det ser brandgodt ud!! Den strikkede sok er jo intet mindre end underskøn…Og der findes kun den ene:-)

  Men altså…Istedet for at stå og pjaske med vand og farver, burde du så ikke komme igang med at klippe den hæk…Det ser jo herrens ud;-))

  Kh Helle

 6. Lise says:

  Hold da helt op Tina sikke nogle skønne farver i der har “komponeret”. :razz:
  Er det ikke svært???
  Jeg kan da godt forstå at du ikke ku’ la’ den lyserøde være.
  Knus Lise

 7. Vivian says:

  Aaaaiiih, hvor er i bare seje og flittige og det er blevet vildt flot. Helt bedårende lyserød strømpe !!!

  KH Viv

 8. Kirsten S says:

  Hej Tina

  Har kun een ting at sige: Fantastisk flot!!

  Kh Kirsten S

 9. Randi says:

  WOW…de bundter ser simpelthen bare skønne ud! Jeg er i hvert fald vildt imponeret og kan sagtens forstå at du ikke kunne lade det ligge :wink:

  Kh. Randi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.