(Nu kaldte jeg jo seneste indlæg for “småtterier”, så jeg ville have kaldt dette indlæg det modsatte…..men hvad er lige det modsatte af småtterier??)

Og mens vi er ved seneste indlæg. Linda havde løsningen til spaghettibøtten – den er selvfølgelig til KOGTE spaghettier…hvor svært kan det lige være? :o)

Det var trøjerne, vi kom fra, og vi taler “gamle” nyheder her. De har alle været færdige længe, men nu har jeg jo ikke lige været jordens mest stabile blogger på det seneste, så de er aldrig nået til bloggen.

Først en trøje til Katrine, strikket i Lima fra Hjertegarn. Det er superblødt og lækkert, men arrggh, hvor det dog fnulrer i brug. Trøjen har hængt på Katrine, siden den blev færdig, så den hører absolut til hot-kategorien (i mere end én forstand). På den originale model er der “dutter og dimser” på bærestykket, men det fravalgte Katrine til min store overraskelse. De var netop en af grundene til, jeg havde valgt lige netop dén model til hende, men man kan jo gå hen og blive overrasket. Trøjen blev påbegyndt til strikkefestivalen, men jeg gik lidt i stå i brombærmønsteret og 3 vrang sammen. Flerfavestrik med 3 farver på samme tid hører heller ikke lige til yndlingsdiciplinerne (og så holder jeg lige for mig selv, vi taler strikkefestivalen 2008 i Silkeborg, ikke?!).

Perutrøje

Så er der svigermors fødselsdagsgave – den blev faktisk færdig d. 23. oktober sidste år. Jeg kan huske datoen, fordi det er nøjagtigt 2 måneder FØR min svigermors fødselsdag, og det med at være i god tid med hjemmegjorte projekter hører ikke lige til mine spidskompetencer. Modellen er – selvfølgelig, fristes man til at sige – Rasmillas Linnea, og garnet er (nu kommer endnu en overraskelse ;o) )  Supersoft fra Holstgarn i farven Indigo (og vores fotoapparat kan slet ikke ramme farven – den er meget mørkere i virkeligheden).

Linnea i Indigo

Folklore….behøver vel næsten ikke flere ord med på vejen. Jeg regnede opskriften om, inden jeg gik i gang, for jeg kan på ingen måde strikke pænt med Supersoften (der var den igen) med den angivne strikkefasthed. Jeg har også lavet både ærmer og krop længere, og jeg har lidt mere vidde i ærmerne i forhold til opskriften. Bundfarven er Dark Apple, og striberne er strikket i Clementine, Sunrise, Saffron, Carmine, Bokhara, Rosemary, Pale Oak, Burnt Orange, Calypso, Coffee og Verbena. Trøjen var min søsters julegave, og farverne er valgt efter modtageren. Det er lidt pudsigt, at min søster er til efterårsfarverne, mens jeg altid går i de kolde farver, men selv søstre kan vel være forskellige ;o)

Folklore

 

Jeg har slet ikke fået fortalt, jeg har været til garnbyttedag (I kan evt. læse mere hos f.eks. Lisbeth eller Dorthe). Jeg havde LOVET mig selv, at jeg ikke (som i ABSOLUT IKKE) skulle have noget strømpegarn med hjem…..600 g er da næsten også ingenting, er det ikke?! (til mit forsvar vil jeg lige sige, at jeg virkelig manglede i lige de farver, og at de 100 g er Noro). Rygrad som en webstrikker….det er, hvad jeg har ;o)

garnbytterov

Ellers er der en spole hørfarvet hør (hæ-hæ), en spole pink uld, pelsgarn til et nisseprojekt og div. sager, som bare MÅTTE med hjem.

 

 

 

 

 

10 Responses to Trøjestrik

 1. Fríða says:

  jeg skal da lige love for der kommer noget af dine pinde, både småtterier og “andet”. fine, fine ting du har lavet, tror jeg må finde min Poona opskrift frem til en af de der pige julegaver.
  kh.fra Island
  Frida

 2. Ulla says:

  Skønne bluser du har strikket, jeg kan godt lide farverne på din folklore.

  Nå ja du kunne da være kommet hjem med mere garn end det… Så er der jo ikke andet for end at strikke strømper i sommerferien.

 3. Annette says:

  Tja… trods stilheden på bloggen har du da fået en mængde fine ting strikket… Folkloren er meget smuk… ja, og søstre behøver ikke være ens i valg af farver…
  kh
  Annette
  :razz:

 4. fru larsen says:

  Woww der har sandelig været gang i pindene. Alt det du har fået færdigt. det er vel nok nogle skønne trøjer. Hvor er hun sød din datter i sin fine nye bluse, dejlige farver, som klæder hende godt:)) :strik7:

 5. Merete says:

  Hold da op Tina, du er godt godt flittig. Det er godt nok nogen flotte trøjer du har strikket.
  Supersoft fra Holst er bare et super garn.
  Det var en skøn aften, vi havde med garnbytte.

  :strik6:

 6. Lin says:

  Det ville vaere synd at sige at du har ligget paa den lade side. Og sikke me masse dejlige ting du har faaet af pindene. Linnea’en; superflot. Hun blev vel lykkelig hende svigermor ikk? Jeg er endnu ikke gaaet igang med Rasmillas ting og sager, men det er da projekter der lurer.
  Soestre kan vaere MEGET forskellige. Det ser jeg eksempler paa igen og igen hihi. Men det er nogle dejlige farver hun har valgt, dem er jeg ogsaa lige til hehe.
  Lille mor, du maa da nok forstaa at naar man kommer i Katrines alder kan man ikke have “dimser og dutter” paa troejen.(hihi) Din datter er ved at blive stoooooor. Hvor er den alder blevet af hvor de ville have dimser og lyseroedt????Suk. De vokser for hurtigt de poder.
  Tre vrang sammen, av, haardt ikk? Men resultatet er genialt. :bravo:

 7. Katrine says:

  den grønne du har strikket er pæn tager den langtid og lave

  :strik4:

  :wink:

 8. Christine says:

  Fnis! Nej, 600 gram strømpegarn rækker da ikke langt!
  Flotte trøjer – jeg er især vild med din folklore!

 9. Annie says:

  Oh, den er fin din (søsters) Folklore!
  Jeg må se at få syningen på min gjort om, så den kan komme i brug.

 10. Britt says:

  Ohhh – sikke fine trøjer du har strikket.
  Skønt at hun er så glad for trøjen at hun helst ikke tager den af – så’ det noget ved.
  Folkloren er rigtig fin – jeg kan godt forstå at du har regnet den om – jeg ville heller ikke kunne strikke den så løst.
  Knus,
  Britt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.