Husets 3-årige er inde i den periode, hvor talegaverne skal afprøves hele tiden. Hun taler non-stop, fra hun står op, til hun går i seng igen. Jeg kan simpelthen ikke huske, “de andre” har talt SÅ meget (måske jeg har fortrængt det?!). 

“Jeg-har-en-mening-om-alt-og-jeg-vil-gerne-have-alle-lige-hører-den-og-hvorfor-skal-vi-ikke-købe-æbler-og-jeg-tabte-en-spand-ned-på-min-fød-det-var-godt-den-ikke-ramte-begge-fodder-og-nu-skal-jeg-lige-GIIIIIISP-tage-luft-ind-før-jeg-kan-sige-mere-og-mine-gummistøvler-er-røde-hvorfor-har-manden-en-hat-på-og-jeg-så-en-regnorm-GIIIIIISP-nede-i-børnehaven-og-jeg-kunne-ikke-lide-pålægget-på-mit-rugbrød-og-hvor-meget-vand-er-der-i-en-vandhane-og-den-gang-*bøøøøvs *-jeg-var-lille-GIIIIISP-og-hvornår-kommer-der-Disney-Sjov…..”

Og sådan kører den uafbrudt…konstant….og hele tiden….

Begrebet pinligt har heller ikke nået at gøre det store indtryk. Forleden på planteskolen stod vi og beundrede div. stenfigurer, der forestillede dyr. Der var også lige en enkelt havfrue….og den slags har jo bare overkroppe. Barnets far konstaterede, havfruer ikke går med bh – barnet selv gjaldede udover hele planteskolen: “Hun har ikke brystbeholder på – MIN MOR HAR ALTID BRYSTBEHOLDER PÅ”.

Eller når hun render rundt nede i Netto og pludselig højt proklamerer: “IH, ALTSÅ – MIN NUMSE SLÅR PRUTTER HELE TIDEN”. Man kan godt lige et kort øjeblik overveje at lade som om, man ikke kender hende….

Der er selvfølgelig også de herlige guldkorn imellem. “Vi” har jo fået madordning i børnehaven, og så må man jo pænt spørge damen, hvad hun har fået til frokost. Fornylig lød svaret:”Tomatsuppe”. “Nå”, siger jeg så, “hvad fik I til?”. Himmelvendte øjne: “En ske !!”. Tænk at være udstyret med sådan en tumpet mor.

Desværre gør den linde ordstrøm også, at man måske ikke altid lige hører så godt efter, hvad hun siger – det er ikke altid heldigt. En dag tøffede hun rundt ude i haven (og sang – når der ikke er nogen at tale med, må man jo bruge stemmebåndet på noget andet). Jeg sad ved computeren indenfor, da hun lige slog et slag ind i stuen.

Sofie: “Bla-bla-bla-bla”

Mig:”Hmmm…..”

Sofie: “Bla-bla-bla-bla”

Mig:”Nåeh……jah…”

Sofie: “bla-bla-bla-snegle-bla-bla”

Mig: “Ehemm…….”

Sofie: “Jeg går lige ud i haven igen”

Mig: “Ja, gør du det”

Og så arbejdede jeg videre – og pludselig kunne jeg fornemme ud af den ene øjekrog, der var noget, der bevægede sig. Så kravlede der (f……) 5 snegle rundt på sofabordet. Jeg kunne jo ikke så godt brokke mig over det, for i virkeligheden har jeg måske givet lov til, de måtte være der. Måske man skulle til at høre lidt bedre efter….

Sofie elsker også at sortere vasketøj, og forleden fandt vi en strømpe med hul i, som jeg så ikke lige gad vaske. Derfor bad jeg hende, om hun ikke godt ville smide den ud….næste gang skal jeg huske at sige, at med “ud” så mener jeg altså skraldespanden

Sok

 

 

 

 

12 Responses to 3 år….er nu en “herlig” alder

 1. Lykke says:

  åH, hvor herligt. Tak for et godt grin :-)

 2. Christine says:

  Jeg griner…..
  Det er vist meget heldigt for jer, at børneflokken stopper et (naturligt) sted? Hvem skulle dog overgå Sofie?

 3. Annette says:

  HOld da op hvor jeg grinede på dit indlæg her…. hun er da en skøn pige..
  Sikke mange vers der kan være i en konfirmationssang til hende…
  Jeg synes jeg kan huske en af mine piger havde samme tendens – men på et tidspkt. holder det lidt op, ikke meget…
  god weekend…

 4. Fríða says:

  ej, de er bare så dejlige! selvom jeg godt kan forestille mig det kan være lidt hård for jer der står midt i det.
  kh.fra Island
  Frida

 5. Helle Holst says:

  Kære Tina.
  Tusind tak fordi du lige fik startet min lørdag morgen med et smil :laugh:
  Jeg har fået billetter – og glæder mig nu helt vildt til vi ses; “Lige om lidt”.

  Kh. Helle

 6. Julie says:

  Åh, vi kender også alt til både nonstop tale og brystbeholderne hjemme hos os ;-) Forleden dag mødte Alma (6 år) en vaskeægte brud nede på gaden iført stolte forældre og tydeligvis ventende på bilen, som skulle fragte dem til kirken. Alma synes da lige, at hun ville bruge ventetiden på at holde et længere foredrag for bruden om forplantning og endte med at råbe konkluderende: “Du er godt klar over, at man skal bolle for at få børn????!!!!
  Kh Julie

 7. Anne says:

  Herligt indlæg – dejligt at få et lille formiddagsgrin :lol:

 8. lin says:

  Herligt! men synes du ikke ogsaa at man begynder at saette saaaaaa meget pris paa stilheden naar hun saa endelig sover hihi?? Vi har samme nr herhjemme. Det kan godt vaere rigtigt traettende, men joesses hvor vi ogsaa griner.
  Jeg fik ikke kommenteret dit forrige indlaeg. Den roede haettetroeje er lige noget for mig. Er vild med haetter.( men tilgengaeld ikke saa vild med draebersnegle og igler under vand brrrrr sikke en omgang regn I har faaet jer.)

 9. Britt says:

  hahahahahha….hun er godt nok underholdende!
  Jeg kender godt det med talestrømmen…..her er hun bare 5 år og siger “hvorfor?” hele tiden….
  …og jeg kender også meeeget godt det med at lytte med en 5-10% – det kan være faaaaaarligt, når man har initiativrige børn….
  Ha’ en god søndag!
  Knus,
  Britt

 10. Ulla says:

  Hahahaha – hun bliver en god sælger :lol:

 11. Lise says:

  Ha Ha!! :disco: Tak for et godt grin. Ja de er nu herlige de kære børn. :grin: Jeg bliver simpelthen nød til at vise ‘bonden’ dette indlæg Tina. Han elsker børns spontanitet. :love:

 12. tanterne says:

  Absolut herligt!
  Jeg sidder nu med et mægtigt smil, tårer i øjenkrogene og ømme mave muskeler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.