Regnskovssokker.jpgDe vilde dyr har holdt deres indtog i det nordsjællandske. Garnet er regnskovskollek-tionen fra Opal. Jeg er nu ikke heeelt sikker på, at man kan finde alle dyrene i en regnskov, men skidt nu med det….

Der er et par tiger- og et par mariehønestrømper til mig selv, kirurgfisk til Katrine, flamingoer til Louise (er jeg også nødt til selv at eje et par i), zebraer til Jakob og et lille par flamingoer, der skal bruges som gave.

Nu mangler jeg "bare" et par "stribra-sokker" til Rasmus. Da Louise var lille, kaldte hun en zebra for en stribra….det havde da også været mest logisk, hvis den havde heddet sådan, ikke?

Ellers er jeg gået i gang med at strikke en fødselsdagsgave til Rasmus, men forløbig er jeg nødt til at holde detaljerne for mig selv, da han godt kan finde på at kigge med her. Men han har fødselsdag her d. 27., så jeg skal til at have lettet en vis legemsdel……Det gør det jo ikke bedre, at man skal kvaje sig undervejs og hive det meste af 2 nøgler op igen, vel??!!

Jeg har også fået siddet lidt ved rokken.  Det grå er 2 bundter i samme kvalitet (gottlænder-og-et-eller-andet), og hvis jeg sådan ganske kasualt læner mig opad køkkenvægten, når jeg vejer det, så er der 100 g – det vil jo sige, JEG HAR SPUNDET 2 NØGLER GARN, wauw…….Det er lettere undertvundet hist og pist, men det hænger sammen!! Det naturhvide (ja, man lærer meget – normalt ville jeg jo sige naturfarvet, men når man taler spindefibre, så hedder det naturhvid, naturbrun osv. Jeg bliver så klog….) – er temmelig overspundet OG overtvundet……men farven er flot. Der er også momentvis garn, der ligner det, jeg drømmer om at spinde (med lidt god vilje kan jeg sikker finde en halv meters penge i bundtet).

3 bundter.jpg

Og så er jeg blevet meme’t af Sanne (jeg skal fa’meme komme efter dig, do)……men det er vel bedre end at være blevet moppet…….Nu håber jeg ikke, jeg kommer til at kede jer alt for meget….

For 10 år siden var jeg 27 år, havde orlov fra Landbohøjskolen, havde lige sagt farvel til et grønthandlerjob, som jeg var meget glad for – OG så var jeg temmelig højgravid med Rasmus. Jeg var også fuldstændig uvidende om i hvor høj grad, det ændrer ens liv at blive mor.

For 5 år siden var jeg blevet mor til tre og havde lært en farlig masse om mig selv. I de mellemliggende år havde jeg måtte tage en ordentlig tur med "systemet", da der var problemer med Ramus i dagplejen (de kunne ikke acceptere, han bare var en rask dreng, som de havde svært ved at stimulere)- problemerne forsvandt som dug for solen, da han efter et længere tovtrækkeri kom i vuggestue. Og jeg havde lært, at lille stille og rolige og eftertænksomme  mig i dén grad var udstyret med et "løvinde-gen", når der er noget, der går mine børn imod. Og jo, så var vi da ved at arrangere et bryllup (med børnenes far, sørme) og barnedåb i oktober….

For 1 år siden var jeg mor til fire (hvor kommer de dog fra ??!), og det gik for alvor op for mig, at jeg på grund af min sygdom ikke ville få et normalt arbejdsliv.

Vi var ved at pakke vores lille hjem ned – og jeg mener lille; vi boede 6 mennesker på 89 kvadratmeter – og stod for at skulle flytte her til Nivå med godt og vel 40 kvadratmeter mere (og ikke mindst to badeværelser, hvilken luksus). Men samtidig også en tid med lidt nerver på, da vores to ældste børn skulle skifte skole. Nu lyder Rasmus snart som et problembarn, men han har haft en meget bøvlet skoletid på sin tidligere skole, og vi havde kæmpet endnu en kamp mod systemet og ikke mindst mod en skoleleder, der i allerhøjeste grad var problemskaber i stedet for at være problemløser.

Bekymringerne for skoleskiftet var helt ubegrundet – Rasmus har fået 2 suveræne lærere, og vi har fået et helt andet barn. Tilmed ligger vores ordblinde barn helt i top læsemæssigt (iflg. Rasmus’ gamle lærer var han ordblind og blev testet af skolepsykologen - der kom frem til, at han manglede opmuntring fra skolens side !!), og han har fået masser af gode kammerater.

Det er også et år siden, min mor fik konstateret en voldsom kræftsygdom, og det så ud som om, det kun var spørgsmål om meget kort tid. Men hun er her endnu, har det relativt godt, og jeg er dybt taknmelig over hvert sekund.

Det er også et år siden, min gudmor (min mors bedste veninde), som altid har stået mig meget nær, døde af kræft efter 9 års lang og sej kamp…

5 lækkerier

De brune lakridser i Hollandske Drops

Nye danske kartofler med lidt smør og masser af dild til

De danske efterårsæbler – helst lige fra træet

Blød nougat

Alt med hindbær….

 

5 sange jeg kan teksten til

Der er et yndigt land – og helst i "Parken-versionen" – der kan ikke sættes ord på, hvordan det føles at skråle "Der er et yndigt land" sammen med omkring 40.000 andre i Parken. Jeg tør jo næsten ikke indrømme det i et kvindeforum som det her, men jo – jeg er sportsidiot….og jeg ser OGSÅ fodbold.

Yesterday – The Beatles

Pretty Girl – Eric Clapton

Misbrugt og forladt – Sanne Salomonsen (fra musical’en Berlin 84)

Om lidt bli’r her stille – Kim Larsen (sangen hedder vist i øvrigt noget helt andet?)

Og så kan jeg sikkert en masse Shu-bi-dua, Kim Larsen, Elton John og Abba, når det kommer til stykket…..for slet ikke at tale om div. børnesange. Som mor til 4 og en fortid som vikar i en vuggestue bliver man lidt "skadet"

Og så bliver jeg altså nødt til at nævne en cd, nemlig John Barry’s musik til "Out of Africa" (jeg må godt lave meme-sidespring i min egen blog !!). Den musik rører i dén grad noget i mig – jeg kan næste føle, at jeg sidder på Karen Blixens kaffefarm ved foden af Ngongbjerget og kigger på, at hendes kikuyu’er arbejder……At den samtidig fortæller en historie om en spændende kvindes liv, gør den jo ikke ringere….Og behøver jeg at sige, jeg har set filmen (med Meryl Streep og Robert Redford) et hav af gange??

5 ting jeg ville bruge 100 millioner til

Glæde min bankrådgiver (som tilfældigvis også er min mor)

Købe én stor bil – eller to små - så hele familien her kan komme af sted på én gang

Give ungerne den ferie, vi aldrig har haft råd til at give dem

Hyre en rengøringsdame

Donere penge til kræft- og AIDSforskning

Fem steder jeg ville stikke af til

Færøerne

Egypten

USA – naturen omkring Montana

London

Bornholm

Og så kunne jeg godt tænke mig at se hvaler "live"….

5 ting jeg aldrig ville iføre mig

Bluser med kig til navlen – og dermed også "alt det andet"

Lårkorte nederdele

Tå-strikstrømper i sandaler

Piercinger

Og så KAN jeg bare ikke gå i høje sko….

5 yndlings TV-programmer

Krimier – gerne Morse eller Beck

Dokumentarprogrammer

Naturprogrammer (Sir David Attenborough i sig selv er jo en oplevelse)

Svenske Hjerter – hvem kan ikke huske, da Elisabeth ræsede omkring med sin afdøde mands aske i en papkasse i indkøbsvognen….??

Sport

5 største fornøjelser

Mine børn – de elsker bare en betingelseslyst, uanset om man er morgengrim og i dårligt humør….

Mit strikketøj

Samvær med gode venner og familien

At spise ude med min mand – uden børnene

At glæde andre……bare en gang imellem

Yndlingslegetøj

Nu er jeg desværre ikke det store legebarn, så det må være min pc, mit strikketøj og min symaskine……og jeg glemte da rokken i første omgang – hvad er det dog for noget sjusk….??!

Og Meme sender jeg videre til Mette, som har udviklet sig fra "bare" at være en webstrikker, jeg tilfældigvis var i fødselsdagsgruppe med, til at være en kær veninde.

Nu ved jeg ikke, hvor mange jeg har tabt undervejs med mit banale liv, men Sanne – jeg går stærkt ud fra, du hænger på endnu, når nu det er dig, der har meme’t mig……;o)

 

0 Responses to Det’ for vildt….og Meme

 1. Mette says:

  Der er sørme blevet vendt lidt tanker der, fru Ruus!! Jeg tager selvfølgelig imod “stafetten”. Alt for dig, min ven. kærlig hilsen Mette

 2. Sanne B. says:

  Du kan bande på jeg er med endnu!!!
  Og så gad jeg godt bytte børn….., mine elsker mig afgjort ikke når jeg er i dårligt humør.
  Jeg har sagt det før og siger det gerne igen, det er for sejt at du selv kan lave garn, under/overtvundet eller ej, who cares? Det er fantastisk flot og homemade så det batter – I like!
  Vi snakkes
  knus
  Sanne

 3. Vivian says:

  “Banale liv”, jep – på den rigtig gode måde :-)
  Tak for skøn meme-læsning !!!
  (Min mor har også dén diagnose – formentlig ikke lige så slem, men det får lige én til at tænke lidt mere over “de gamle”)

  Og Flamngo’erne er HELT vildt nuttede i de mindre udgaver må jeg altså lige tilføje !

  KH Viv

 4. Ulla says:

  Det ser da ikk’ saa ringe ud det hjemmespundne. Du er godt paa vej…
  Sjovt som strikkere ikke kan lide bare maver, maaske fordi man ikke kan strikke stumpetroejer?

  Ulla

 5. britt says:

  Kære Tina,
  Tusind tak for skøn læsning med både alvor, smil og grin undervejs. Jeg vil IKKE dele en dåse Hollandske Drops med dig! *GGGG*
  Og jeg kan forresten også synge “Om lidt” – med lukkede øjne, nakken let tilbage og hovedet vippende fra side til side…..
  I øvrigt – du stormer da bare frem ved rokken – ser godt ud!!
  Knus,
  Britt

 6. Helle says:

  Hold da op, spandevis af sokker, masser af hjemmerul (det har du godt fat i, unge dame..), et tilbageblik på Tinas liv…man bliver hel svedt over sådan et indlæg!!

  PS! Næste gang vi ses (for det gør vi igen) så skal vi have noget med hindbær…måske pandekager, vanilieis og hindbær!?

  Kh Helle

 7. Kirsten S says:

  Hvis jeg lige må ha’ lov til at blande mig i rækken af superfriske kommentarer, så synes jeg at dit hjemmespundne ser rigtig godt ud.

  Og man er s.. så stolt når man vejer det og der er mere end 20 gram :-))
  Jeg både overspinder og -tvinder også stadig, men de gode snoninger bliver langsomt længere og længere, så det er den lille daglige dosis…..:roll:

  Kærlig hilsen Kirsten S

 8. Anita says:

  Halløjsa

  Dejlig, underholdende læsning med et glimt af livets tunge alvor.

  Skønne sokker, smukt hjemmespundet garn!! Imponerende med 100 g – i´m impressed :eek:

  Kh Anita

 9. [...]  Der var lige noget med en 4’er-meme, jeg "skyldte…..4 jobs jeg har haftBagerjomfru – som en del andre piger fra min årgang startede jeg mit arbejdsliv hos den lokale bager. Det meste af tiden var jeg glad for jobbet (og ikke mindst de gratis kager og brød), men det var også en lidt blandet fornøjelse at stå som 16-17 årig og have ansvaret for en butik, da jeg blev "gammel" i gårde. Og så fik jeg sørme 2 kroner mere i timen end de andre piger, fordi jeg tog ansvar – men jeg måtte ikke sige det til de andre…..Musepasser – jow, den er god nok. Jeg passede små hvide laboratoriemus hos et medicinalfirma og udførte andre småopgaver i forbindelse med deres forskning (altså ikke musenes forskning – de ansattes). Det var mens, jeg læste på Landbohøjskolen, og jeg kunne godt lide stemningen og at snuse til forskermiljøet.Leder af pakkeri på en fabrik, der lavede tryk på taster til tastaturer til computere). Det var meningen, jeg skulle have været hjemmepakker, men forskellige omstændigheder gjorde, jeg pludselig var fastansat og kom til at lede pakkeriet. Jeg skulle have et år til at gå, inden jeg skulle starte på Landbohøjskolen, og jeg kan love, jeg lærte af at være der. Jeg ved i hvert fald nu, at jeg ALDRIG mere skal arbejde på en kvindearbejdsplads….behøver jeg sige mere??!!Grønthandler – var 10 gode år hos vores lokale grønthandler, i perioder weekender/ved siden af studiet og andre perioder i fuld tid. Det er det job, jeg har været allergladest for. Jeg savner det især på denne her årstid, hvor alle de nye grøntsager dukker op……der var nu noget ved at vente på de første danske kartofler og jordbær. Jeg var både med til at tage på torvet, sætte gade op, ekspedere, pakke varetur og køre varetur til div. institutioner og restauranter i området.4 film jeg kunne se igen og igen"Out of Africa" – som jeg vist har nævnt før - med Claus Maria Brandauer, Robert Redford og Meryl Streep. Jeg kan se den igen og igen og blive lige fascineret af Karens Blixens historie, og så har den den mest fantastiske musik."Et råb om frihed" – En skræmmede film om apartheid i Sydafrika og om den sorte befolknings kamp – og så er den med Denzel Washington ikke at forglemme…."Kramer mod Kramer" med Dustin Hoffman og Meryl Streep. Giver virkelig stof til eftertanke, især efter man selv er blevet forælder."Sophies valg" med Peter MacNicol, Kevin Kline og Meryl Streep. Det er især én scene fra den film, som har gjort indtryk, og det er der, hvor Sophie sammen med sine to børn bliver transporteret til en koncentrationslejr. Da de stiger af toget, bliver Sophie bedt om at vælge mellem sine børn – en får chancen (hvis man kan få en sådan i en koncentrationslejr), og en bliver sendt til gaskammeret…… Hele 2. verdenskrigs/koncentrationslejrenes gru og rædsler står lysende klart for en, selvom scenen ikke varer mange minutter. Tænk, at blive tvunget til at vælge mellem sine børn……Huskede jeg at sige, at jeg synes, Meryl Streep er en god skuespiller ?? ;o))Og så skulle man da tro, jeg ikke har set en ny film de sidste 20 år……alle de nævnte film er da vist af ældre dato…..4 steder jeg har boetValdemarsvej i Nivå. Her boede jeg, fra jeg blev født, og til jeg flyttede hjemmefra. Det var den gang, man fødte hjemme, så det skal tages meget bogstaveligt, at jeg blev født der (i soveværelset). Som en lille kuriositet kan nævnes, at den jordemoder, der tog imod mig i sin tid, stadig var aktiv, da jeg selv begyndte at "avle". Jeg gik til kontrol hos hende, da jeg ventede hhv. Katrine, Louise og Jakob, og hun havde vagt den nat, Katrine blev født og tog imod hende…..Jeg havde en god barndom i trykke rammer.Blåbærhaven i Kokkedal (3-4 km fra Nivå) – Hans Jørgens og mit første hjem sammen. En dejligt stor og lys lejlighed på 3. sal og med alletiders nabo. Her kom Rasmus til.Nordengen i Kokkedal, få 100 m fra Blåbærhaven. Da Rasmus blev lidt større, fik vi trang til lidt have (man bliver træt af at slæbe barn og indkøb op til 3., skulle jeg hilse at sige), og vi flyttede ind i et lille rækkehus på 89 kvadratmeter. Her kom Katrine til……..og Louise……..og Jakob, men vi havde det dejligt, selvom pladsen var trang. Havde de mest suveræne naboer – vi kom hinanden ved uden at rende hinanden for meget på dørene, og man kunne altid hente hjælp.Kastanjens Kvarter – hvor vi bor nu…..tilbage i Nivå (hvem sagde tryghedsnarkoman??). Vi har 40 kvadratmeter mere end i Kokkedal og hele 2 toiletter – at det ene så kan få prisen for Danmarks grimmeste toilet, er så noget andet (ikke Sanne?)4 tv-shows jeg kan li’Er ikke så god til det der med TV-shows…..kan dog godt sidde og more mig over, hvordan folk kan finde på at udstille sig (i mine øjne) på TV. Og så kan det da give et biligt grin i ny og næ…4 steder jeg har været på ferieGardasøenMadeiraEnglandsommerhus i Danmark/Sverige4 websites jeg dagligt besøger/brugerPolitiken/Ekstra Bladet/BT/BBC/nyhederne på TV2……gerne mange gange om dagen. Jeg er nyhedsfreak, så det grænser til det sygelige….Google – det er altid lige et eller andet, der pirrer min nysgerrighed, og som jeg er nødt til at undersøge – NUTemlig mange strikke-blogs……;o)TV2 – fjernsynsprogrammet4 favoritretterHmmmm…….bare det er mad og ikke indeholder ost….Flæskesteg med alt det gode tilalt, hvad der indeholder hindbæren god bøf med god sovssøde sager4 steder jeg godt gad væreLige her hvor jeg er nuPå ferie med mand og børnEgyptenPå en god restaurant sammen med min mand og med vished om, at ungerne hyggede sig hjemme med en god babysitterMon ikke 4’er- memen har været hele vejen rundt efterhånden, så jeg vil undlade at sende den videre…     [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.