Long time no see….skal vi ikke bare sige, hverdagen har krævet lidt rigeligt? Mit eget helbred har drillet, Sofie har været ramt af skarlagensfeber og derefter skoldkopper, der gav feber i en halvanden uges tid (“Mig har skoldkopper, mor har bryster” – så ved vi det…..hvor hun lige får den kobling fra, vides til gengæld ikke helt), Hr. Chance-strikker har været syg  i en god uges tid, min mor har været indlagt, Jakob har slået hul i hovedet, men det er der jo sådan set ikke noget nyt i, det er sæson for skole-hjemsamtaler, kontaktforældremøder, almindelige forældremøder osv. osv. NU må jeg hellere se at få gjort noget ved min forsømte blog.

Overskriften? Ja, rotter på loftet er der sikkert en del, der vil mene, vi lider af – så’en i overført betydning. Dem i skuret er desværre ret så håndgribelige, men man må da tage hatten af for deres konstruktions-evner. 

Rotter

Da fliserne her blev løftet op, fandt vi den fineste hule nedenunder. Hvor mange gange de har ligget der og luret på mig, mens jeg har haft gang i tørretumbleren, vil jeg helst ikke tænke på.

Vi fandt temmelig mange spor efter, de havde taget ophold i skuret - som i øvrigt hænger sammen med naboens, så vi gjorde da lige opmærksom på, de også måske lige skulle tage et kig i deres skur. Vi fandt kun spor af rotterne (de æder altså de mest mærkelige ting) - naboen fik æren af at hilse på kræene, som tog flugten over vores forgård og ned under huset !! Et par nætter senere vågnede jeg ved, jeg fik en albue i siden og der blev hvisket “Kan du også høre dem?”. Jeps, det kunne jeg….de var godt i gang med at gnave under gulvbrædderne. Nu er har rottefængeren været her og lagt gift i skuret og klapfælder i krybekælderen – sådan en klapfælde beregnet til rotter er ret så stor, skulle jeg hilse at sige.

“Hvem fjerner de døde rotter i fælderne?”, spurgte jeg håbefuldt…..jah, rottefængeren kunne da godt gøre det, men han kom altså kun én gang om ugen. Måske vi skulle indkøbe et Wunderbaum eller to til at holde den værste “duft” på afstand – jeg må indrømme, at selvom jeg holder meget af dyr, så er lysten til at lette på lemmen til kælderen ikke særlig stor.

Oven på sådan en oplevelse må man have lov til at power-shoppe lidt, og så var det jo godt, der var lagersalg i nærheden. Der er fløjl og camouflage til bukser til Rasmus, der er jersey i både lyserødt og lysegrønt med bling-bling-stribe i (10 kroner pr meter, hvis man snuppede hele rullen – så det gjorde jeg), der er prikket jersey til T-shirts til pigerne, og der er lyseblå tern, der bare MÅTTE med hjem.

stoffer

Og så lige et par stykker af de top-tunede geilske Topstykker – et i voksenudgave (min mors påskeæg) i den fineste, sarte grønne med masser af spil i.  Garnet er sørme yndlingsgarnet over dem alle, nemlig Supersoft - farven hedder Willow og kan fås her hos Holst garn sammen med ikke mindre end 95 andre farver (kommer man tættere på Himlen?!). Som det røde Topstykke, jeg strikkede til min søster, har jeg strikket den her omkring 40 omgange kortere end angivet i opskriften.

Topstykke Willow

Et lille Topstykke til Sofie i Carminrød – jeg har strikket str. 2 år, men også her har jeg kortet opskriften omkring 40 omgange. Jeg synes, den bliver lidt mere end lang, hvis der strikkes til fuld længde. Sofie er mere end 2 1/2 nu og rimelig høj af sin alder, så……Der er også kun 4 omgange, der adskiller en str. 2 år fra en str. 6 år i længden. Og så var der i opskriften lige lidt med et maskeantal, der ikke passer ved raglanudtagningerne, og en omgang ret, der mangler, inden aflukning af selve blusen.

Sofie og Topstykke

Nogen, der kan genkende Teletubbies-attituden..?!

Det må være nok for denne gang - håber jeg stadig har et par læsere på trods af mit fravær. Nu vil jeg strikke et par pinde…måske man kan finde noget rottebrunt garn et sted…..

 

0 Responses to Rotter på loftet….

 1. Føj, de der rotter, puha, dem skal du altså ikke jage herover, jeg bliver helt dårlig ved tanken. Du har da virkelig også haft meget at se til med al den sygdom, hvorfor kommer det altid oven i hinanden.?? Håber at i nu er ovenpå alle mand.
  Og de der topstykker, de er super. Har selv et kit liggende så måske jeg snart skulle få taget mig sammen……..

 2. Ulla says:

  Du har i hvert fald en læser her :-D Aaagggghhhhhhhhhh rotter – det var godt, at du opdagede dem FØR de havde skabt en storfamilie indendørs. Vi har også et eller andet, der er begyndt at “kradse” under køkkenvasken….

  Skønt rov fra lagersalg. Hvor scorer du den slags henne?
  .

 3. Tineke says:

  Pyha, håber at foråret og det bedre vejr gi’r noget godt til helbredet hos jer!

  Føj med rotter, håber snart de “fordufter” hø hø

  Det er rigtigt med Topstykke Junior, der er ikke meget forskel mellem disse aldersklassen, men så er det godt de strikkes oppefra og ned, min Nina har også haft hendes prøvet på for at bedømme længden.

  Dejligt med alle de stoffer, sådan et lagersalg kunne vi også godt lige bruge her!

 4. Lene Z. says:

  Heldigvis findes Bloglines, så der er håb for alle forsømte blogge :angel:

 5. Mette says:

  Sikke da et stof rov! Der er nok til lidt tid ved symaskinen og glæde til søde børn. Glæde kan man vist ikke tale om i forhold til de grimme dyr. Husker tydeligt da vi ikke kunne sove p.g.a. deres lyde. Uf!

 6. britt says:

  addddrrrrrrrrrrrr. rotter……aadddrrrrrrr. Håber meget I får jaget kræene godt og grundigt væk. Sammen med uheldet! Jeg ville søren-sprutme heller ikke være begejstret for at fjerne rotterne….kun hvis de er stendøde..

  Topstykkerne er skønne (jeg klapper også lidt på Willow indimellem) og stofrovet ser super ud.

  Knus,
  Britt

 7. Lise says:

  Ja man kan jo kun sige at alt er som det plejer hos fam. Kaos.
  Søde topstykker og dejlige farver, især den grønne er jeg lun på!!!
  Knus herfra
  Lise

 8. Britta S says:

  Godt at høre at du ikke har kedet dig i dit fravær :wink:

  Og godt at se at du trods alt har fået strikket – flotte farver du har lavet dine Topstykker i. Jeg skal altså også have fat i noget af det garn hos fru Holst.

  Hel og lykke med rotterne – både dem på loftet og i kælderen…

 9. Lin says:

  Rotter paa baade loft og i kaelder, tja nogle steder er ” hyggeligere” at have dem end andre hvis det nu ikke kan vaere anderledes haha, men jeg oensker jer da held og lykke med at faa de ulaeeeeeekre krae fjernet brrrrr.
  En god powershopping du der har haft gang i. Mums og ih hvor har du ret. Ovenpaa saadan en gang rotter har man brug for at forkaele sig lidt. Som fru Jessen i Matador sagde ” Jeg har ikke brug for, jeg traenger”.
  Haaber helbreddet holder i et stykke tid nu, for det var da en vaerre omgang.

 10. Fríða says:

  nöj, for en omgang sygdom I har haft! og ang. rotter, bvaaaadrrrr, jeg har haft fornöjelsen et par gange, heldigvis er hverken jeg eller min kat lige så lette at skræmme som min mand og mine sönner! ja, det endte altså med at det var katten og ikke fælderne eller giftet der dödede den, og så var det mig der fik æren af at fjerne resterne, ikke noget jeg gerne vil gentage må jeg sige! håber I er friske nu. dejlige strikketing som vanligt.
  kh.fra Island
  Frida

 11. Laila says:

  Jamen dog, puha med rotter. Sä kan jeg godt pakke sammen med den mär som vi har under taget… :???:
  Du har sørme været flittig med pindene. Flotte resultater!

 12. Louise says:

  Selvfølgelig har du stadig læsere – vi venter spændt :strik4:

 13. Rosanna says:

  jeps… jeg er her også endnu og sikke I er hårdt ramt, dybt medfølende suk herfra.

  Tak for tipsene vedr. Topstykket i børnestørrelse. Jeg har købt garnet til kjolen, men næ næ… jeg er endnu ikke kommet igang!

  Håber du havde nogle afslappende timer i den just overståede week-end!

 14. Annette says:

  På et godt indlæg kan man altid vente…. godt at I er ovenpå igen… og selv-forkælelse er da absolut et must… Dejligt at få fundet et lagersalg, hvor stoffet er brugbart og ikke bare kedelige mønstre og farver… Venter spændt på dine udfoldelser…

 15. Selvfølgelig læser jeg stadig med :-) Bare under nyt navn – Tusindfryd/Dorte fra Mygdal her.

  Rotter – uff.

 16. Linda says:

  se nu der, et indlæg jeg er gået glip af! Og jeg har ellers været ofte forbi, er ikke så innovativ at have bloglines (næ, har googlelæser, og jeg kan ikke finde ud af den… hvor er manualen!?)
  rotter, føj for den …… kommer lige min yndlingspython i hu: we have ratstew, ratpie, …(uendeligt mange versioner af rotteretter).. and strawberry tart. What – no rats in the strawberry tart? Nahh….just a few…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.