Her er vist flower power for alle pengene – tørklæde i dobbeltstrik, inspireret af tørklædet med blomster i Annette Danielsens “Strik naturligvis“. Tørklædet her er smallere end i bogen, da jeg synes, mit tørklæde med sommerfuglene er for bredt (jeg har 32 masker her mod 44 masker i sommerfuglene). Blomsterne har jeg vendt/drejet/spejlet, som det har passet mig, og så er de strøet ud over tørklædet, som jeg nu har følt for det. Og der blandt alle blomsterne kunne der jo godt sidde en lille sommerfugl, ikke? ;o)

Blomstertørklæde i dobbelstrik

Garnet er – her kommer overraskelsen – SUUUUPERSOFT….hvad ellers?! Farvekombinationen har spøgt lige siden, jeg så den for mig, da vi kørte med toget hjem fra strikkefestivalen i Silkeborg (bare spørg Britt, der lagde ører til alle mine visioner). I mellemtiden har mine tankespind så ført den grønne kant med sig. Jeg har måttet svigte min sædvanlige Supersoft-pusher (nemlig Fru Svit), for hun fører ikke lige de farver, jeg bare VILLE have. Dem fandt jeg til gengæld hos Ovis, og jeg kunne sørme nøjes med 50 g af hver farve (jeg har brugt en anelse mindre); den grønne er dog fra Fru Svit ;o)

Der er mange muligheder med dobbeltstrik, men det er altså ikke verdens hurtigste strikkemetode. Der skal godt nok holdes et vågent øje med diagrammerne, og man skal lige ind i det der med, at den farve, der er bundfarve på den ene side, pludselig er mønsterfarve på den anden samtidig med, diagrammet skal læses den “forkerte”vej. Man kunne jo selvfølgelig vælge et motiv, hvor det var umiddelbart var logisk, hvordan maskerne skal strikkes….

Nu skal jeg så bare gøre op med mig selv, om der er så meget power i mig, at jeg tør lufte farvebomben……

 

19 Responses to Flower power….

 1. Lise says:

  woooau hvor er det flot Tina, sikke nogle farver :stopit:

 2. Fantastisk smukt! Det er du sluppet ualmindelig godt fra. Og farverne – det er lige mig :-)

 3. Merete says:

  Hold da op Tina, hvor er det vildt flot dit tørklæde. Du skal da ikke tænke så meget over, slyng det rundt om halsen og gå ud i mød verden :razz:
  Hvor er det bare flot.
  Merete

 4. Tineke says:

  Wauw for en lækker farvebombe, rendyrket forår, bare så flot!

 5. Ulla says:

  Sejt!
  Jeg har et kit til et dobbeltstrikket halstørklæde liggende i strikkekurven. Nu har jeg vildt lyst til at starte det.

  Kan du så se at få slynget det om halsen og komme ud i verden og vise det frem!

 6. Lene Sophie says:

  Jeg kan kun tilslutte mig koret – Wauuuuw hvor er det bare flot. Det er bare rundt om halsen og så ud og sæt kulør på verden. Og det trænger den da til i dag.

 7. Helle says:

  Elsker elsker elsker den farve kombi…..intet mindre!

 8. britt says:

  Selvfølgelig tør du det – det er hammer-slammer flot. Skønne farver og lækre små overraskelser.
  …og så lægger jeg gerne ører til mange flere af dine visioner!
  Knus,
  Britt

 9. Britta S says:

  skønne farver – og den grønne gør tørklædet perfekt.

 10. Anne says:

  Hej Tina,
  Hold da helt op, hvor er det halstørklæde flot. Jeg må lære at strikke sådan – en dag :grin:
  God weekend.
  Hilsen
  Anne

 11. yt says:

  WoW, det er flot, super frække farver.
  rundt om halsen med det og ud og nyd foråret.
  Yt.

 12. Karen-Ditte says:

  Hotte forårspang farver – spring du ud med dit flotte halstørklæde. Dobbeltstrik tager dobbelt tid… så du har virkeligt været tålmodig :wink:

 13. Tris says:

  WAUW…. hvor er det flot :bravo:
  Nu glæder jeg mig endnu mere til Fanø strikkefestival i september, hvor jeg (bl.a.) har tilmeldt mig en dobbelt-strik workshop
  :strik2:

 14. Stine says:

  Sikke et flot halstørklæde – jeg har flere gange tænkt på at strikke noget i dobbeltstrik, måske skulle jeg starte med en flot halstørklæde :strik1:
  Jeg tror dog at jeg tager nogle andre farver – jeg er ikke så god til lyserød, selvom det ser ret godt ud i din udgave.

 15. Superflot! Selvfølgelig tør du gå med det, det er da lige farverne til foråret. Og tak for henvisningen til Ovis, som jeg ikke kendte.

 16. Merete says:

  :holy: Jeg bukker mig i støvet. Det er det flotteste tørklæde, jeg har set længe.

 17. Rosanna says:

  Afsted med dig…. ud og pral med dit skønne skønne tørklæde, som du kan være rigtigt stolt af!

 18. angelika says:

  Det er lige foer jeg glemmer at traekke vejret :-) Det er helt FANTASTISK FLOT !

 19. Tove says:

  Det er da SÅ flot. Jeg har strikket flere tørklæder i dobbeltstrik , men måttet konstatere at min koncentration kun fungerer i vandrette og lodrette mønstre.
  OG SÅ ER GODT RÅD : hæft det fast i nakken på frakken med en sikkerhedsnål!! Har lige mistet mit flotteste tørklæde ved at glemme det et ukendt sted. SÅ SURT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.