Manner, hvor scorede jeg billige points ved at sy en matchende natkjole til dukken…

Sofie og dukke

Jeg skrev i et tidligere indlæg om et halstørklæde, der bare manglede at få hæftet ender og blive spændt op. Det er gjort, tørklædet bliver brugt flittigt, og jeg har strikket et mere i sort til min mor. Garnet er New Zealand Lammeuld, og selvom tørklæderne er omkring 2 meter lange, går der ikke en gang et helt bundt til. Opskriften er Helylles julekalendertørklæde, og den er gratis ;o).

Kalendertørklæder

Jeg har udeladt et par mønstre, fordi der indgik et par, der var retstrikkede i stedet for glatstrikkede. Det bevirkede, at tørklædet blev bredere lige pludseligt, og det så bare ikke godt ud. Der er også et enkelt mønster, der gik igen, så det sprang jeg over anden gang, jeg stødte på det. Hvert af tørklæderne har et enkelt mønster, der er helt unika….”kom til” at strikke forkert, men det opståede mønster blev nu meget pænt alligevel, så det fik lov til at blive. (Og tak til Merete for at være indpisker ;o) ).

Det er egentlig genialt med sådan et tørklæde - man kan nærmest bruge det som mønsterbog til kommende tørklæder. Det er i hvert fald nemt og hurtigt at se, hvad man synes, der dur, og hvad der ikke dur.

“Stof til eftertanke” kunne have været titlen på den forgange uge. Da jeg var nede at handle i fredags, mødte jeg en mor til en klassekammerat (Ane) fra folkeskolen. Hun stoppede mig og sagde: “Jeg må lige fortælle dig, at Ane blev kørt ihjel i december”. Det var godt nok noget af en mavepuster….og hvad siger man lige til sådan en ulykkelig mor….?! Ane havde været på vej til arbejde, da en modkørende bil havde overhalet og kørt frontalt ind i hende. Hendes 12-årige søn havde også været med i bilen men var “sluppet” med brækkede arme og hofte. Det er godt nok skræmmende og har virkelig givet anledning til mange tanker.

Oven på det måtte jeg have lidt farver og forår med hjem, og så er det jo godt, ens 2-årige hjælper står parat til at hjælpe med at sætte påskeliljerne i vasen. Gad vide, hvor lang tid der går, før det gule bryder frem…..? ;o)

Sofies påskeliljer

 

0 Responses to Når man må købe sig til venner…

 1. Julia says:

  Ha ha! Elsker vase-billedet.

 2. Merete says:

  Hej Tina
  Kunne ikke lade være at grine over dine blomster. Jeg håber ikke din 2-årig venter på de gule blomster.
  Sikke nogen flotte tørklæder du har fået strikket.
  Vil gerne være “indpisker” en anden gang. :disco:
  Merete

 3. Linda says:

  Godt grin ovenpå den triste meddelelse. Ja, man tror man gør sit bedste for at passe på sig selv og sine, og så er det de andre, der ikke spiller efter reglerne :twisted: Fine natkjoler!
  kh Linda

 4. Marlene says:

  Du skulle have valgt en gennemsigtig vase, så du kunne se når blomsterne sprang ud… :lol:

 5. britt says:

  Der er da heller ikke til at stå for de to i ens natkjoler. Fed, fed lykke til alle.
  Hun har da sikkert hørt noget om at blomsterne ikke må tørre ud….høhøhøhø….
  Knus,
  Britt

 6. Ellen says:

  De points er ikke spor billige – de er dyrebare, for det er ret meget værd, når nogen gider/orker at gøre den slags ting for sine børn.
  Alternativt blomsterbillede :-) Skønne børn kan man skrive bøger om, men det er vist også gjort mange gange…
  Jeg strikkede også forkert på et par af mønstrene på halsduken, men blev som du enig med mig selv om, at det blev det da kun endnu kønnere af.

 7. Nette says:

  Sikke en trist historie med skoleveninden. :-(

  Men sjovt med påskeliljerne. Min lille søn undrede sig så sent som i dag over en kurv med påskeliljer. Dvs. der var kun én, der var sprunget ud, resten lignede bare grønne knopper. Han stod længe og kiggede på dem, før han sagde:” Mor, hvad laver den der gule dims dér?” Gad vide, om din datter ikke også har undret sig over, at mor syntes de der grønne stængler var fine blomster? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.