Jeg har altid haft et lidt ambivalent forhold til strikkede nederdele, må jeg indrømme. Et eller andet sted synes jeg, de er enormt flotte….men samtidig synes jeg ikke, de klæder ret mange. Jeg har rigtig længe luret på Ruth Sørensens Claudia-Evilla-nederdel, ikke mindst “over hos” Dorthe, og en gang i foråret (tror jeg, det var), kastede jeg mig ud i at strikke den. Jeg nåede frem til, at hvis det gik helt galt, kunne jeg jo altid pille den op igen eller trække en elastik igennem, så Katrine kunne bruge den. Så gik jeg helt i stå, og den lå længe og førte en glemt (fortrængt?) tilværelse i bunden af strikkekurven.

Her sidst på sommeren skulle det så bare være, og hulmønstret er nemt at gå til, så den var hurtigt færdig. Den har blandt andet været med en tur i Silkeborg til strikkefestival, så vi taler gamle nyheder her…..Summa summarum er, at jeg er rigtig glad for den, og jeg har endda fået mange komplimenter for den, så nu har jeg måtte revidere min opfattelse af strikkede nederdele. Jeg kunne sågår finde på at strikke den i en stribet variant også eller måske ensfarvet mørkebrun.

Den Chance-strikkerske figur er ikke til at bruge den uden en bluse udover, men det findes der jo heldigvis råd for. Nederdelen  vejer omkring 240 g og er strikket i ensfarvet Evilla 8/2 - jeg havde bestilt to bundter i sin tid, og da jeg havde strikket selve nederdelen passede det helt nøjagtigt (havde vel omkring 30 cm garn tilbage) med det største bundt. Det viste sig at være ret heldigt, for bundt nummer 2 var en anden indfarvning, så hestetømmen i taljen (eller hvad vi nu skal kalde den – livet?) har en lidt anden farve…..

Claudia-Evilla

 

0 Responses to Claudia-Evilla

 1. Tineke says:

  Super! Det er bare med at ha’ nogen god ben, du!

 2. Ulla says:

  Piiiift den er blevet flot.

  jeg har det helt på samme måde som dig med nederdele. Jeg er begejstret for amimonos lilac, men a) boycutter Helga design og b) mangler pengene til at betale en for at strikke den for mig.

 3. Helle Holst says:

  Den er rigtig rigtig lækker din nederdel. Også jeg har længe haft et ambivalent forhold til dem men … Nu hvor jeg har set din er jeg ikke længere i tvivl. So ein ding muss Ich auch haben.

  Knus Helle

 4. britt says:

  Strikkede nederdele kan være rigtigt skønne – ikke mindst at have på. Og din er superskøn! Lav du bare en mere.
  Knus,
  Britt

 5. Nette says:

  Den er blevet rigtig flot. Jeg har det på samme måde med strikkede nederdele, men jeg har også besluttet mig for, på et tidspunkt, at strikke en til mig selv. Den varmer garanteret mere end en i bomuldsstof.

 6. Fru Knudsen says:

  Din nederdel er blevet rigtig flot, den kan jeg god forstå du er glad for. Jeg har længe haft et ønske liggende fra min datter om netop den nederdel. Hvor meget garn mon jeg skal bruge til str. s, og hvilken pinde størrelse – måske jeg kan nå den inden jul

 7. dorte says:

  Det glæder mig, at jeg har været med til at få dig til at tro på Claudia-Evilla … den holder !
  Jeg lavede jo to – en bordeaux strikket i pelsuld og en grå i Evilla ( skifter fra lys til mørk grå).
  Jeg bruger mine vildt meget her i vinteråret og ku´ såmænd godt finde på at strikke endnu en.

  Man kan jo også lege lidt med mønsteret – undlade hulmønstret eller finde på et nyt. Jeg har ændret en smule på hullerne i min nederdel nr. 2.

  Og da nederdelen ser ud til at klæde dig, så er det da bare med at komme igang med endnu en !

  kh Dorte

 8. Merete says:

  Hej Tina

  Din nederdel er bare så fin. Har du skørt på inden under?
  Hvis ikke, kravler den så ikke op?
  Merete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.