…..med nu 8-årig menneskeunge indeni. Og ja, jeg er ikke for hurtig til at få postet de billeder – som undskyldning kan jeg anføre, at vores router er stået af, så vi ikke har kunnet komme på nettet. Hold op, hvor er man bare afhængig…..og hold op, hvor jeg mangler at få læst/kommenteret på mange blogge nu ! Problemet er delvist løst nu – jeg kan komme på nettet med min maskine…alle andre er internetløse.

Jeg tror bare, jeg snupper tøjet fra en ende af. Først en blomstret nederdel i 3 etager. Stoffet er en vaskeægte prisbasker fra Jysk Sengetøj, 5 m for en 50′er. At det så sikkert er gardinstof, ser vi stort på….. Jeg var helt sikker på, det var 100% bomuld – i hvert fald lige indtil jeg satte et strygejern, der var indstillet på fuld power på det. Det indeholder ganske afgjort kunststof !! Men det gør ikke så meget; nederdelen tørrer på ingen tid og behøver ikke en gang et strygejern bagefter. Dét ka’ vi li’.

Louises blomstrede nederdel

Det næste er en nederdel med wienerlæg syet i stof med små blå blomster. Det er stof, der har ligget temmelig længe på lager (hmmm 10 år), så jeg kan ikke en gang huske, hvor jeg har købt det ….blusen behøver vel dårlig nogen omtale efterhånden – den er set før. Også denne gang har jeg strikket i Safran fra lageret (pudse-pudse). Billedet er taget den dag, Louise havde fødselsdag, derfor hendes “optræden”…..(suk).

Louises blå sæt

Så er der en lille kjole syet i noget viskose, som jeg har fået fra min fars kones mor (uha, det var indviklet). Jeg har syet et blåt bånd på forstykket, da jeg ellers synes, at kjolen er – nåja….meget blomstret. Og så er der også større sandsynlighed for, at Louise får kjolen vendt rigtigt (den er lige pakket ud, derfor er den lidt krøllet).

Louise i gul kjole

Natkjoler er det blevet til til alle tre tøser. En er blomstret, to er med sommerfugle.

3 natkjoler

Alle snitmønstre er fra Ulla Welinders bøger (jeg er i øvrigt ikke særlig imponeret af hendes sy- og klippebeskrivelser), men det er gode, anvendelige modeller, der er i bøgerne.

Og til sidst en lille (eller snarere en stor) tak til Yt for overlocker-assistance.

Næste indlæg bliver om “Super Karla” forklædt som kat….

 

0 Responses to Tøjet….

 1. Fine kreationer, de tager sig rigtig godt ud på pigebarnet. Specielt kjolen med det blå bånd, den er rigtig sød.

 2. Lene Sophie says:

  Helt ærligt Tina, jeg får helt stress af at det du når.. :holy:
  Jeg ville ønske jeg var lige så flittig med symaskinen som du er og jeg købte ovenikøbet en ny sidste år. Jeg tror jeg har syet på den en gang…
  Jeg er ret vil med dine natkjoler, ligner den jeg havde da jeg var barn, desværre vil mine piger kun sove i undertøj…

 3. Mette says:

  Jeg har sagt det gør, men gentager gerne. Hvordan i alverden når du det med huset fuld af aktive, men dejlige unger….?! Flot kollektion. knus Mette

 4. Fríða says:

  flot, flot og flot! hun må have blevet superglad. til lykke med hende!
  kh.fra Island
  Frida

 5. hanneb says:

  Hvor er hun dog sød og fin. Skønt at modtage en helt ny og flot garderobe.

 6. yt Hansen says:

  Skal lige love for der er kommet gang i sytøjet.
  Fine ting du har fået syet.

  Skulle det være en anden gang ;)

 7. Merete says:

  Hej Tina

  Hvor er det flot det tøj du har syet. Gid jeg kunne bruge en symaskine på den måde. Men jeg kan kun :strik2:

  Merete

 8. Linda says:

  hæhæ, kæphøj må man vil gerne være på sin fødselsdag! De må være et skønt syn, triptraptræsko i natkjolerne…. meget fine og søde ting til Louisepigen.
  kh Linda

 9. britt says:

  Skønne ting, Tina!!
  Og hvem har sagt at gardinstof kun er til gardiner??
  Knus,
  Britt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.