Vi kommer ikke udenom det – lyserød er og bliver bare et hit her i huset. Denne her gang er det to modeller fra “Kæk og klassisk“, der har set dagens lys i lyserøde varianter. Sofies er den allestedsnærværende “Feminin rib”, her strikket af 2 ngl Drops Safran, og den kunne jeg godt finde på at lave et par stykker mere af. Jeg har egentlig slået op til en i rød (og Louise ønsker sig en i blå), men nu afventer jeg lige og ser, hvordan toppen arter sig, efter den er blevet brugt og vasket.

Der er en lille uoverensstemmelse mellem opskrift og det meget fine detalje-billede i bogen…..det er indtagningernes vrangside, man ser  i bogen!

Katrines hedder (meget opfindsomt) “Perlestrik”. Den har voldt mig lidt kvaler…..Der skal strikkes en glatstrikket maske hele vejen op langs kraven – der står den skal være glatstrikket set fra retsiden. Men sådan en glatstrikket maske vil da helst bukke kraven ind i trøjen….Jeg lurede længe på den og endte med at hive det første forstykke op til det sted, hvor kraven starter og så starte forfra. Men det har vist være spild af tid, for kraven “bruger” alligevel ikke masken til at bukke i.

Dernæst så kunne trøjen altså godt have haft brugt et par knaphuller mere, for den gaber lidt vel rigeligt. Størrelsen er også lidt til den lille side; den er strikket i str. 12 år, og alle mål er overholdt, meeeen…..stor er den ikke (og jeg har hørt, jeg ikke er den eneste, der har den opfattelse).  Jeg har overvejet, om jeg skulle sætte et par små “usynlige” hægter i, eller om jeg måske evt. skulle forsøge mig med et par knaphuller på symaskinen – er der nogen, der har nogen erfaring med på det område?

“Perlestrik” er strikket i Drops Paris – 9 nøgler er forsvundet fra lageret. Sofies er også lavet af lagergarn (pudser lige glorien).

Lyserøde prinsessedrømme

Bluserne kan ses hver for sig her (Sofies) og her.

 

0 Responses to Lyserøde prinsessedrømme

 1. Kate says:

  Sikke et par dejlige prinsesser, så glade og harmoniske. Du er et rigt menneske…

  Kate

  PS du er også en knag udi strikkekunsten

 2. Helle says:

  Lækkert strik…og Ualmindeligt smukke tøser, du har dig
  kh Helle

 3. Ulla says:

  Yndige børn du har og de ser ud til, at være glade for mors hjemmestrik. Måske jeg skulle kigge nærmere på Kæk & Klassisk. Sødt & Blødt fængede ikke rigtig hos mig, da jeg lånte den på biblioteket.

 4. Lene Sophie says:

  De lyserød sager er blevet super flotte. Du har da godt nok været en hurtig strikker, var du ikke lige startet på Sofies i lørdags ?? Den skal jeg også have strikket til Asta, men har ikke lige garnet på lager i en farve som Asta kan lide.
  KH Lene Sophie :strik2:

 5. yt Hansen says:

  Så søde de er både bluser og pigerne.
  Dem kan du vist godt strikke flere af .

 6. Linda says:

  Sofie er rigtig fin, kan godt lide det lille vingeærme der beskytter de små skuldre mod solen. Paris modellen ser meget let og luftig ud, trods det at den er lavet i det tunge tung garn. Fine farver…..
  kh Linda

 7. Tineke says:

  Rigtig fin de er blevet, den lille vingeærme på toppen sætter altså bare prikken over i-et!

 8. Britt says:

  Sofie er da godt nok lige pludselig blevet stor. Wauw! Hvor ser de bare skønne ud i deres flotte strik. Den lille bluse er bare så meget lige i øjet – virkelig sød. Og trøjen er fin – passer rigtigt godt til de lidt større piger.
  Mht knaphuller så tror jeg du skal holde symaskine og saks ude af trøjen – tror ikke det bliver pænt i bomuld. I en trøje til Signe, hvor der også var for langt mellem knaphullerne syede jeg små metaltrykknapper på indimellem. Funktionelt, men desværre også lidt synligt og ikke top-smukt. Jeg tror måske bare at den lyserøde trøje skal være sådan og altid bruge den med noget under – og så flere knaphuller i den næste.
  Tak for tippene, i øvrigt!
  KH Britt

 9. Stine says:

  Sikke nogle skønne trøjer og nogle dejlige piger i dem.
  Det er sjovt det der med piger og lyserødt, men sådan er det vist bare :-)
  Stine

 10. Vivian says:

  De ser dejlige ud begge to på de billeder – nåja også de strikkede sager ;-) Tak for info ang. “Perlestrik” (ja det er ultra opfindsomt et navn…) dén overvejes nemlig.

  Nu er du så igennem alle opskrifterne i bogen…? :biggrin:

 11. Linda says:

  Hvis man nu syede trykknapper i, som Britt foreslår, og samtidig syer ens knapper oveni (snydeknapper), så ses de ikke….
  bare en lille strøtanke herfra…
  kh Linda

 12. Marlene says:

  Er du SÅ færdig, du er produktiv! Og oveni flotte ting der kommer ud af anstrengelserne. Er selv vild med “k&k”; har foreløbig købt ind til 2 x pil til mine tøser.
  Marlene
  P.S. Dine er søde at se på.. tøserne altså! :wink:

 13. lisbeth says:

  Hvor er de blevet flotte de to lyserøde sager. Du er da godt nok hurtig til at strikke. Jeg har knapt nået et par sokker i den tid, hvor du har lavet de to bluser. Min datters perlestrikkede trøje er strikket i Debbie Bliss cotton angora, det er også tungt og falder flot. Jeg lavede så hæklede paneler i siderne for at trøjen kan passe lidt mere end 5 min. Jeg er også vild med den feminine rib, men det er datteren ikke, så den har jeg ikke kastet mig over endnu. Glæder mig til at se næste projekt fra din hånd.
  Lisbeth

 14. malle says:

  pyyhhh ha, jeg bliver helt og aldeles forpustet, når jeg ser alle dine super smukke strikkede kreationer. du smider det ene lækre efter det andet skønne stykke strik af dine pinde til alle dine smukke børn. din glorie lyser helt over til mig.

  jeg er også helt ellevild med den nye bog kæk og klassisk……har bare endnu ikke bestemt, hvor jeg skal starte med alle de der vidinderlige modeller.

  keep up the good work!

  malle

 15. Julie says:

  For pokker, hvor er de yndige – både prinsesser og modeller!
  Jeg er sgu’ imponeret over din produktivitet, jeg er nærmest ikke-strikkende lige for tiden :-(
  KH Julie

 16. Dorte says:

  Skønne piger i skønne farver !

  Jeg ka´ da rigtig godt lide modellen/ faconen på Katrines jakke – sådan en kunne jeg da godt selv tænke mig …. men måske i en anden mere “voksen” farve – jeg egner mig vist ikke til lyserød.

  Kærlig hilsen Dorte

 17. Ruth Synøve says:

  :razz: Hei. Fant adressen til siden din hos en annen blogger. Det var to nydelige bluser/overdeler til jentene dine. Nydelig farge, og nydelig design. Så flink du er. Her var masse fint og spennende å se på.

 18. [...] Samøes bog “Kæk og klassisk børnestrik”. Jeg strikkede to, da bogen kom frem (ses her og her) og påbegyndte efterfølgende den 3., som af uvisse årsager strandede i strikkekurven [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.