…..Mette – din trøje er færdig. Jeg sætter vand over, så kan du bare komme og hente den ;o)

Et stks veninde-tjeneste-stjerne-trøje er færdig, strikket på pinde nummer 7 og med dobbelt pladegarn. Nu håber jeg bare, den passer. Hele sweateren kan ses her.

Så har jeg fået strikket et lille tørklæde af Noros Flower bed. Kittet blev købt på strikkefestivalen, da jeg ikke kunne stå for farverne. Når nu jeg har fået strikket det op, har jeg lidt svært ved at se, hvad den varme røde gør sammen med de andre (kolde) farver. Desuden er tørklædet for kort efter min smag (og i øvrigt en del kortere end de 130 cm, der står angivet på opskriften), men der er et par tøser, der har været ganske hurtige til at lure deres mors mishag og har taget tørklædet til sig. Nu skændes de hver morgen om, hvis tur det er til at have det på……

Noro tørklæde

Festivalstrik i øvrigt kommer i et senere indlæg – det strik, jeg præsterede i Næstved, udmærkede sig vist mest ved ikke at ville, som jeg ville (det var i hvert fald ikke fordi, jeg ikke kunne koncentrere mig !! ;o)). Der blev også gjort lidt (for mange) indkøb……men som en klog kvinde sagde: "Vi er nødt til at købe noget i år, så vi har noget, vi kan sælge næste år" – og det har Hanne da ret i, ikke?!

Jeg er blevet færdig med første portion af mine efterårs-spinderier. Det blev til en 3-trådet variant, 2 brune og 1 flerfarvet tråd, og det var ikke så svært at tvinde det, som jeg havde frygtet. Nu ligger det og venter på, jeg får fundet den helt rigtige opskrift til et halstørklæde. En smal(ere) variant af Clapotis spøger lidt. Det vil se godt ud med farveskiftene på skrå, tror jeg.

spind i efterårsfarver

 

0 Responses to Så…..

 1. Vivian says:

  Genial udtalelse fra Hanne, ingen tvivl om det ! Sikke sager du har haft gang i, ikke en helt dårlig veninde-tjeneste!

  Dit efterårsgarn ser ganske fantastisk ud!

  KH VIvian

 2. Britt says:

  Jo, jeg tror også striber på skrå vil blive rigtigt godt – så gå du bare i krig med Clapotis! Min er i brug som halstørklæde hver vinter.
  Noro-sagen: mon ikke den er i stand til at vokse en del i vask? Elllers er der luksus til pigerne….
  Hils Mette, når hun den heldigfis henter sin fine trøje!
  KH Britt

 3. Hvor er troejen blevet paen. Du er godt nok en god veninde at have!

 4. ulla says:

  Hvor er Mette altså heldig at have en veninde som dig. Har du prøvet at opspænde tørklædet?
  Skønne spinderier, jeg tror også de ville være flotte i en clapotis.

 5. Marie-Louise says:

  Hvor er Mette dog bare heldig. Det er vel nok en lækker trøje:-) Hvor er du sød Tina.
  Knus
  Marie-Louise

 6. Mette says:

  Ja, jeg er heldig at have en veninde som dig, Tina! Det sætter jeg virkelig stor pris på – og det er ikke fordi, at du har strikket en trøje for mig. Du er fantastisk og du har virkelig snydt mig ved at være så hurtigt færdig. Tusind tak, søde. Den Noro sag ser spændende ud! knus Mette

 7. Lise says:

  Øhhhh Tina – skal vi ikke også være veninder??? Sådan en vams kunne jeg da også godt tænke mig, men gider ikke selv strikke den. Eller rettere det der med 2 farver, det er ikke rigtig mig, jeg får strammet trådene for meget bagpå, eller også bliver de for løse.
  Skønt garn du har spundet/tvundet. Passer helt sikkert til striber på skrå.
  KH Lise

 8. Helle Holst says:

  Kære Tina

  Hvis du har købt ind med henblik på salg næste år, så vil jeg glæde mig til at handle i din butik – for det var da lutter skønne sager du hjembragte. Og i stedet for at gå om bord i dine nyanskaffelser, ja så strikker du lige en trøje til Mette – du er i sandhed en skøn veninde!!!

  Dit efterårsgarn er super smukt – jeg vil glæde mig til at følge det!

  Knus Helle

 9. Linda says:

  This woman is definitely not human…..ellers også har du et ekstra par arme skjult under trøjen, ligesom den der indiske gudinde :o)
  Hvor langt blev tørklædet så egentligt? Jeg har valgt den mørkere udgave, med en lillebitte smule lilla i. Havde egentligt tænkt mig at nappe det ud, hvis det blev for dominerende, men dælendytme da ikke hvis det så bliver alt for kort.
  knus
  Linda

 10. Jane says:

  Ihh hvor er den en drøm. Findes der et mønster eller et kit?

 11. For hulen da kvinde, hvornår får du tid til alt det du når ???? Og så strikke til en anden strikker…. (godt gået, Mette!) Nej, pjat tilside – hvor er den skøn og ser rigtig lækker varm ud. Og Hanne er fyldt med den slags gode råd, som enhvar strikker med lidt svag rygrad kan bruge :o) Godt at du blev overrasket – ellers havde det også været lidt træls…. God efterårsferie m. familien. Knus Susanne

 12. Fed trøje – fedt tørklæde og fedt garn – ganske enkelt.
  Kh Jeanette

 13. Karen S says:

  Hold da helt op!!! Jeg så den ovre hos Mette og måtte lige herind og rose dig til skyerne!!!! Det er sgu’ godt klaret (og meget smukt strikket).

  Forresten tak for sidst ;-)

  Kh Karen S

 14. Sanne B. says:

  Du er simpelthen for sej! Wauw den er flot Mette-trøjen, Må altså øve mig i det dér flerfarve-ræs. Måske kan man få et privat kursus på et tidspunkt?
  knus
  Sanne B

 15. ulla says:

  Hej Tina
  Siden du spurgte :-)
  Lace flyer og turbospoler er ikke helt det samme. Lace flyer er en tenvinge tmed en meget lille trisse på (de der riller rokkesnoren går over). Den bruger specielle spoler (lace/turbospoler), der har en tykkere kerne og kommer som en del af pakken, hvis du køber f.eks. Ashfords lace flyer kit.

  På min dobbeltsnors rok justerer jeg udvekslingen ved at skifte trissen (kan skrues af vingen modsat din Ashford). Trissen på spolen skal være mindre end trissen på tenvingen, så for at spinde hurtigere skal jeg bruge specielle spoler (turbospoler), med en mindre spoletrisse.

  P.S. Turboudstyr er guld :holy:
  hvis du vil spinde tyndt for så undgår man at trampe sig ihjel.
  Forklaring nok?

 16. beritt says:

  hej.
  hvor er du god til at srtikke
  jeg søger en der kan strikke en trøje til min lille dreng på 3 år. (str 104), og nu fanst jeg lige dig. :)
  måske du har lyst måske kender du en der har lyst eller hvor jeg kan henvende min til sådan et arbejde??
  Jeg vil selvfølgelig gerne betale for det.
  kan du svare tilbage på min mail beb112@hotmail.com, så kan jeg også lige sende dig et billede af hvad jeg har tænkt mig
  de bedste hilsner
  beritt

 17. Louise Bertelsen says:

  Sidder specifikt og googler efter trøje i stjernemønster og så finder dette smukke eksemplar! Hvor har du opskriften fra? JEg kan nemlig ikke finde den. JEg søger efter den i børnestørrelser, 4-6 år.
  Så skal vi nemlig have mormor igang:-)
  Louise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.