Sofie i lyslilla merinotrøje

 

……til efterårets trilleture i klap- eller barnevognen. Uldne trøjer må der til – den første model her har I jo ligesom set et par gange før, så det eneste, der er at fortælle om den, er, at den er strikket i det selvspundne garn, der udgjorde mit februarprojekt  i "12 projekter" (Og billedet er af lidt ældre dato, jeg har bare ikke lige fået opdateret bloggen på det tidspunkt, da trøjen var færdig)

merinotrøjeSå er her en lille hulmønstersag strikket af en barselsgave fra helt uventet kant. Garnet er Arwetta ekstra fin merino, og opskriften er Filcolanas (se under opskrifter -> Arwetta ekstra fin merino -> babytrøje i hulmønster). Jeg har lavet forkanterne et par masker bredere – jeg synes ikke lige 3 masker rækker, når der skal knaphuller/knapper i, og så har jeg valgt at lave den gennemknappet i stedet for kun knapper øverst i trøjen. Der er ikke opgivet i opskriften med hvilken afstand, der skal tages ud på æmerne, så det har været et gæt. Til gengæld bliver man virkelig holdt i hånden, når man skal sy knapper i, for der står, man skal sy dem i modsat knaphullerne – det er jo altid rart at vide.

Er der ikke noget med,  "man kan aldrig få uldne trøjer nok"? Jeg håber det, for se hvad der er dukket op i gemmerne fra Katrines (og dermed også Louises) årle barndom. Modellerne er fra Uldstedet (den prikkede), Sandnes Garn og Garnstudio (gratis opskrift nu)    

   Trøjer fra Katrine prikket trøje

Nå, vi skal nu nok få dem brugt, for Jakob og jeg er begyndt at hhv. cykle og trave (med Sofie) til børnehaven, der ligger i nabobyen (helt nøjagtig 4571 af mine skridt herfra). "Skal vi ikke cykle mor, for det er så hyggeligt at følges?". "Følges"??!, siger jeg bare – det meste af turen foregår med denne her afstand mellem os:

Den er god nok – det ER ham, der står der på broen med sin cykel. Kirken i baggrunden er i øvrigt Nivå Kirke, hvor jeg både er døbt, konfirmeret og viet, og alle  vores 5 børn er døbt der. Ren nostalgi….

 

0 Responses to Vi er SÅ klar…..

 1. Fríða says:

  sikke fine ting hun har fået, hun skal bestemt ikke fryse, den lille skönhed.
  kh.fra Island
  Frida

 2. britt says:

  Har du virkelig talt skridtene…;-)))
  Det er da godt nok skønne sager du der fandt på tøjlageret – hun kommer ikke til at fryse med dem og den skønne lilla sag.
  Jakob kan da i øvrigt snildt få brændt noget krudt af på den måde – han kan vel bare cykle frem og tilbage på stien…
  KH Britt

 3. Ulla says:

  Har du skridttæller?
  Lækre ting fra tøjlageret, jeg er vild med flerfarvet strik og så er Sofies trøje i mors hjemmespundne og hjemmestrikkede cardigan rigtig, rigtig sød.

 4. Helle Holst says:

  Åh ja engang når ungerne bliver store, vil jeg også gerne strikke en trøje af hjemmespundet garn… Engang når der bliver bedre tid – og hvad snakker jeg om. Du har ski da ikke bedre tid end mig og alligevel når du det hele. Jeg fatter det ikke, men er fuld af næsegrus beundring!! Skønne skønne trøjer der nok skal lune på en kølig efterårsdag.

  kh. Helle

 5. Linda says:

  Vlkekviperet må man sige! Den med prikkerne, den var i forældre og børn da jeg ventede Magnus og i str 8-10 år også….jeg begyndte på en lignende med hjerter på, den er forlæææængst ufofiseret i skraldespanden :angel:
  hvad var det man skulle gå pr dag, 10000 skridt? Tror vi skal sætte dem på vores gemaler og se om de kan klare mosten :lol:

 6. Anita says:

  Lutter lækre sager Sofie skal lune sig i på den daglige travetur :grin:

 7. Merete says:

  Flotte trøjer. Hvad skal du dog strikke nu til barnet, der har alt?http://www.chance-strikkeren.dk/wp-images/smilies/icon_wink.gif :wink: Kommer du forresten til strikkecaféen på tirsdag d. 11. sept på biblioteket i Hørsholm?

 8. Herligt at I så’n kan følges ad og snakke om livets store spørgsmål…. nå, ja – du kan da tænke lidt over dem, mens han venter en ½ km længere fremme.. LOL
  Hun er altså en lille lækkermås, ligesom de andre !! Og ganske velekviperet. Kh Susanne

 9. Stine says:

  Rigtig fine trøjer – man bliver jo helt misundelig :smile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.