(Og hvor f….. gik det lige hen??!)

For et år siden sad jeg her og opdaterede min blog, fordi en vis ung dame var kommet til verden i løbet af natten. Jeg har lige siddet og hygget mig med at læse alle jeres søde og sjove kommentarer fra den dag….en bliver jo helt sentimental.

Jeg fatter simpelthen ikke, der allerede er gået et år – det er gået mere end almindelig hurtigt; jeg kan stadig fornemme duften af nyfødt baby, men når jeg nu kigger på Sofie i den høje stol her ved siden af mig, så kan jeg jo godt se, at der er gået noget tid.

Jeg kan stadig føle mig lidt snydt for en fødseloplevelse, det gik så hurtigt, at jeg bare ikke rigtigt var med - det var nærmest sådan en ud af kroppen-oplevelse (i mere end én forstand, ha-ha). En fødsel går lige hurtigt nok,  når der kun går en times tid fra, man tænker "hov, var det ikke en ve?", til man har født. Sjælen når ikke helt med.

Selvom hun på ingen måde var planlagt, så har det været et privilegium at have en baby igen, og jeg har gjort mig umage med at give mig selv tiden til at nyde hende. Hvis hun har haft mest brug for at sove på mig og ikke i sin seng, har vi gjort det, og jeg har ladet rod være rod og opvask være opvask. Tiden med hende kommer ikke tilbage, og de huslige pligter render jo ingen vegne – hvad vi ikke når i dag, når vi (nok) i morgen. Og så bliver man jo altså bare glad af at være sammen med sådan en lille størrelse; bare det smil og glædeshvin, man får, selvom man kun lige har været i skuret og lægge tøj i tørretumbleren.

Det har også været (og er) en kæmpe oplevelse at opleve "de andres" kærlighed og omsorg overfor hende. Der har overhovedet ikke været antydning af søskendejalousi, og Sofie bliver opvartet, leget med, kørt tur med osv., osv. En gang imellem har det faktisk været et problem, at det stakkels barn ikke kan få 5 minutter for sig selv.

Sofie kravler omkring nu, kravler op på alt, piller i alt, og det varer ikke længe, før hun kan gå. Hun er begyndt at sige enkelte ord – hun siger f.eks. "hej" rigtig, rigtig….RIGTIG mange gange hver dag. Hun råber også gladeligt hej efter alle i bussen, der gider høre på hende (jah….som også efter dem, der ikke gider høre på hende – hun er faktisk temmelig ihærdig….).

Hun har også helt godt styr på, hvad man må og ikke må. Når hun laver noget, hun ikke må, står hun og ryster på hovedet alt, hvad hun kan, mens hun siger "AJ !, AJ !" (hendes version af nej)…..og så fortsætter hun gladeligt.

Og søde Sofie – når nu du er blevet så stor, kan vi så ikke lige tage en snak om, hvad der dit, og hvad der mit??

I slipper ikke for billeder, så her er en lille kavalkade over Sofies 1. år

Sofie 1 år

 

0 Responses to Endnu et år er gået….

 1. Britta S. says:

  Er der virkelig allerede gået 1 år? Ja, som tiden dog går. Tillykke med den lille tøs – hun er og bliver dejlig :-)

  Knus Britta

 2. Ulla says:

  Som tiden dog flyver af sted. Tillykke med Sophie.

 3. Julie says:

  Tillykke med fødselsdagen, Sofie!! Hun er en lækkerlas med et kæmpeglimt i øjet, skønt!! I øvrigt kan jeg da slet ikke forstå, at du endnu ikke har fattet, at garnet er Sofies; det er da tydeligt for enhver ;-)

 4. Man kan næsten knibe en tåre over hvor hurtigt tiden går med de små kære. Men heldigvis har hver alder sin charme……
  Tillykke med dagen.
  Kh Jeanete

 5. Pia Toft says:

  Hej Tina, Hjertelig tillykke med Sofie – ja, at der allerede er gået ét år, det måtte jeg altså også lige regne en gang mere på – utroligt som tiden går og det helt uden at vi andre bliver ældre :wink:
  Kan I nu have en rigtig god dag – nu vil jeg fortsætte med at putte i flyttekasserne :razz:
  Stort fødselsdagsknus fra PiaT-Malmö, før man får set sig om…

 6. Marie-Louise says:

  Tillykke med den dejlige pige. Tænk at der allerede er gået et år:-)

 7. Lise says:

  Hold da helt op Tina, er der allerede gået et helt år. Tillykke med Sofie-pigen. Hun skal da nok blive til noget ved ‘ulden’ siden hun allerede føler trang til at røre ved det. He He!!!
  Kh Lise fra Ørslev:grin:

 8. Hejsa – hvor sjovt lige at læse din fødselsberetning. Jeg har jo ikke fulgt med her så længe. Hjertelig tillykke med Sofie – hun er dæleme en lækker tøs! Det er lige før jeg bliver helt misundelig.

 9. Helle says:

  :party: …Hun kan sgu da ikke allerede være et år!!? Der må være sket en fejl!! Men altså – en million gange tillykke med hende! Hvor ser hun dog lækker og fræk ud…Planlagt eller ej, hun ligner ikke en, man kunne undvære!

  Knus Helle

 10. Mette says:

  …jeg er da en skovl til at huske den slags! Til lykke!

 11. Helle Holst says:

  Tju hej hvor tiden dog bare flyver afsted!

  Kæmpe stort tillykke med den skønne pige!!!

  Kh. Helle

 12. Anita says:

  Tillykke med den lækre Sofie-pige. Skønne billeder af hendes første år.
  Fedt at læse om at du prioriterer din tid med Sofie højt og de praktiske gøremål må vente ……… det ku jeg godt lære lidt af…..
  Rigtig god fødselsdag til jer!

 13. Stine says:

  Også et stort tillykke herfra :party: Det går hurtigt med sådan nogle små nogle, men det ved du jo alt om :-)

 14. britt says:

  Stort tillykke med det lille, lækre pigebarn. Hun må fluks have sit eget lille garnlager med de lyster….
  Knus,
  Britt

 15. Trine says:

  Uhhmmmm mums hun er stadig lækker! :party: :party:
  Kan kun give dig ret: tiden bare flyver afsted :grin: Men på den anden side føles det også som om de har været her altid :disco:
  Den der TID er en underlig størrelse :wink:
  Tiden går eller den tid kommer… hmmm :japjap:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.