Favorittrøjen fra Amager Strik har længe været et ønske hos mig. Garn og opskrift er indkøbt for længe siden, men jeg er ikke rigtig kommet i gang. Jeg tror, årsagen har været, at farven egentlig ikke var helt rigtig, når det kom til stykket….men så dukkede den her petrol/grønne/turkise-variant op, og så var jeg solgt. Trøjen har været rimelig hurtig at strikke, selvom den er på små pinde (3), og det eneste besvær undervejs har været lidt knuder i garnet. Det er et tilfælde, at hulmønster og den mørke stribe følger hinanden, som de gør. Det irriterer mig egentlig lidt, for det ser lidt "tænkt" ud.

Amager Striks favorittrøje

I forhold til originalen har jeg ændret lidt på lukningen, så trøjen bliver gennemknappet i stedet for at have bare 1 knap. Oprindeligt skulle der også hækles krebsemasker langs forkanten, men jeg kunne slet ikke få det til at se pænt ud, så jeg hæklede en picot-kant i stedet.

Og så når vi til øv’erne….jeg har fået strikket den for stor, men jeg orker helt ærligt ikke at starte forfra. Jeg har prøvet at vaske den i maskinen, men det gav ikke det helt store (mindre) resultat, så nu (for)bliver den, som den er.

Jeg har en del garn i overskud, så jeg overvejer lidt en "Anika" fra Desing.club til Sofie, selvom det vil blive meget lange farvesekvenser i sådan en lille størrelse, men jeg tror faktisk, den kunne blive meget sød med sådan graduerende farver. Det må komme an på en prøve – det kan jo altid pilles op igen……(og så kan jeg i øvrigt ikke lige finde en netbutik med et billede af Anika).

Louise med Camillas klud  Det er også blevet til et lille tørklæde, som pigerne har givet i  afskedsgave   til en højt skattet pædagogmedhjælper på fritteren, som er stoppet for at forfølge sin frisørdrøm. Garnet er Fonty Ombelle, og idéen  er tyvstjålet hentet her (tak, Mette), og så har jeg ellers bare strikket der-u’-a’ og håbet på det bedste. Det lykkedes heldigvis i første forsøg (heldet følger som bekendt de tossede !!).´

Der er vist i øvrigt et eller andet med, jeg også ejer en rok?? Den bliver faktisk rørt rigtig, rigtig meget for tiden……bare ikke helt på den måde, som jeg godt kunne tænke mig ;o)

Og lucky, lucky me….se lige, hvad jeg har fundet i min postkasse. Det er lige sådan en pose, jeg har manglet til at have mit strømpestrik i, som jeg altid har med mig, når Jakob og jeg (og Sofie) skal med bussen til børnehaven. Og her bliver strikket en del strømper for tiden – eller rettere færdigstrikket, for jeg er gået i gang med at udrydde alle de halvfærdige par i strikkekurven, så jeg for alvor kan komme i gang med at strikke efter min nye bog…..jeg er vist "kommet til" at tyvstarte, selvom jeg havde lovet mig selv, jeg ikke måtte gå i gang med nye par, før de halvfærdige var gjort færdige (kan I se mine røde ører??).

Apropos ører, så fik jeg lagt dræn i mine tidligere på sommeren. Det var meningen, det skulle afhjælpe mine svimmelhedsanfald (pga. min Meniérè), men det har overhovedet slet ikke hjulpet, tværimod. Jeg har haft trykken for ørerne hele sommeren, jeg har haft ondt, og der smuttede lige lidt af i min forvejen dårlige hørelse. Svimmehedsanfaldene har der imod trivedes fortræffeligt. I sidste uge har jeg så fået taget fjernet drænene, for de gav simpelthen for meget gene. Ørelægen sagde, det ville være ubehageligt at få dem taget ud igen, men alternativet ville være, de selv skulle falde ud i løbet af et halvt til et helt års tid, og det synes jeg bare ikke, jeg kunne vente på. Men da først han var i gang med at bedøve, så var jeg da lige ved at overveje, om jeg ikke hellere ville vente….det gør ikke godt, når man får lagt lokalbedøvende salve, der smutter ind gennem drænet og ind i mellemøret, skulle jeg hilse at sige !! Nu har jeg ""bare" ondt i ørerne – men  ingen trykken…..aaaahhhh !!

Psst….har lige set, at "Anika" kan beskues hos Britt

 

0 Responses to En STOR favorit….

 1. Helle says:

  Åh..lige den der Kauni-kombi synes jeg også er rasende flot! En skam at den er liige det største, for det er en lækker trøje!

  Min rok bliver også rørt rigeligt for tiden…:-)

  Knus Helle

 2. Ulla says:

  Flot farve til favorittrøjen, lidt ærgeligt med størrelsen. Har du prøvet tricket med tumbleren? – fralægger mig ethvert ansvar for krymp. Min rok lider samme skæbne en er i en kasse og den anden står bare i en pose i stuen.

  Nå hvilke sokker er blevet tyvstartet fra Favorite socks?

 3. Tina Ruus says:

  @ Ulla – jeg har ikke turdet tørretumbleren endnu, men det overvejes….
  Favorite Socks? øhmm…tyvstarteriet tog lidt overhånd…Retro Rib Socks, Uptown Boot Socks, Embossed Leaves Socks og lige nu sidder Merino Lace Socks på pindene (jeg strikker mig igennem bogen fra en ende af – springer dem over, jeg ikke gider). /Tina

 4. Bettina says:

  Kan faktisk meget bedre li’, at hulmønster og farveskift følges på den måde, for personligt er jeg ikke så vild med, at der er farveskiftende garn sammen med hulmønster, det bliver for “busy”. Men her ser det jo endda rigtigt godt ud!:grin:
  SUPERærgerligt, at den er for stor! Man ku’ ikke pille ærmerne ud og så evt. sy den sammen på maskine i siderne, lidt længere inde??

 5. Wow- hvor ser den trøje godt ud!. Jeg synes det er superflot som hulmønstret og farveskiftene følger hinanden. – Og sikke en heldig pædagogmedhjælper! Den fritter vil jeg også arbejde i *S*

 6. Sanne B. says:

  Synes det er nogle super-rettelser du har lavet på “favoritten”. Jeg kan nu bedst li’ at farver og huller følges ad, men det er bare mig. Tror også jeg ville satse en lille smule på tørretumbleren, måske bare halv varme??? Men jeg fraskriver mig ethvert ansvar for resultatet :-)
  Min erfaring siger mig at man skal passe på med at opstille regler ala “alt skal være færdigt før jeg starter nyt” og “må kun strikke fra lager”. Herhjemme har det kvalt strikkelysten.
  knus
  Sanne B

 7. Mette says:

  Rok..hvad er det…?! Nå, støvsamleren i stuen! Lige pludselig, lige pludselig…. Dejlig trøje, sød pige, skønt tørklæde – glæder mig at du kan bruge strikkeposen. Jeg ser ingen røde ører! knus Mette

 8. britt says:

  Skønne ting, Tina. Selvfølgelig må man starte alt det man har lyst til – lige pludseligt bliver det færdigt.
  Vi ses om snart!
  :-)) Britt

 9. Linda says:

  whee, tyvstartet lidt?! Glæder mig til at se dem (“klunk” lød det oppefra Oskars seng, damn…..). Dejligt billede af sofiemusen på stive ben :o)
  Jeg synes det er OK med farvestriberne på trøjen i den dejlige farve, og hvor er det ærgerligt at den er for stor…
  knus Linda

 10. :pig: vad fina saker du stickat, kan du berätta hur du stickat den snurriga sjalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Klik på ordet for at høre det udtalt.